Реклама / Ads
0| 4300 |15.03.2022 НОВИНИ

Гари Каспаров: Вече сме в Трета световна война. Докато Путин е в Кремъл, мир няма да има

.
Гари Каспаров
Вече сме в трета световна война и Путин може да бъде спрян само с военни средства. Докато Путин е в Кремъл, мир няма да има. Това каза в предаването ”Пропаганда лайв” на италианския тв канал ”Ла сетте” бившият шампион по шах Гари Каспаров, който от години живее в Ню Йорк.
 

"Има едно просто правило –диктаторите не се спират, освен ако не бъдат спрени. Путин няма да спре своята експанзия. Ако успее да вземе Украйна, той ще продължи напред", категоричен е той. Затова, според него, е от жизнена необходимост за световния ред руският президент да бъде победен в Украйна.

 

Според Каспаров са налице всички елементи това да се направи, но липсва политическа воля да се признае, че вече сме в трета световна война. "Не сме я избрали ние, но не можем да избягаме от отговорността си", каза той.

 

Каспаров обвинява бизнесмени и политици, които се възхищавали на Путин, въпреки че шампионът и хора като него от 20 г. предупреждавали за опасностите.

 

"Войната в Чечения, престъпленията против представителите на опозицията, агресията в Украйна. Путин не се е крил в тъмното. Направи всичко на светло. Беше изгодно обаче това да не се взема предвид заради бизнеса", смята той.

 

На въпрос дали има опозиция в Русия, Каспаров пита: "А срещу Мусолини и Хитлер имаше ли опозиция?"

 

Според него обяснението за липсата й е във факта, че ако протестираш в Русия, си навличаш 3 години затвор. "Не е като да протестираш в Рим или Флоренция. В Русия полицията те бие и те хвърля в затвора", категоричен бе той.

 

Каспаров смята, че ако сегашните санкции са били приети преди 3-4 месеца, е можело да се избегне ескалирането на ситуацията.

 

"Трябва да спечелим войната, не можем да искаме равенство като в шахмата. На военното поле в Украйна се решава бъдещето на цивилизацията ни", смята шахматистът.

 

Според него ако Русия победи, Китай ще си вземе Тайван. "В шахмата побеждава онзи, който прави предпоследната грешка", добави Каспаров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2913 |15.03.2022 Сербезова: Солидарни сме с украинския народ, България вече осигурява лекарства за Украйна . 0| 2791 |15.03.2022 Повече от четирима души са убити при бомбардировка в Киев, Кличко обяви полицейски час . 0| 3249 |15.03.2022 България ще намали енергийната зависимост от Русия с ⅔ до края на годината… ако се наложи . 0| 3519 |15.03.2022 Няколко секунди истина повече: Животът на Овсянникова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads