Реклама / Ads
5| 3127 |31.03.2021 НОВИНИ

Д-р Кателиева: Управляващите са виновни за закъснелите линейки и лутането по болници

.
Д-р Десислава Кателиева
Спешните медици се обявиха против разхлабването на мерките от 1-и април с оглед новия ръст заболели и усложнените пациенти. В свое обръщение към българския народ и управляващите те заявяват, че са на ръба на възможностите си и отказват да носят отговорност за закъснялата и неадекватна на нуждите на пациентите им спешна помощ.
 

В социалните мрежи председателят на Национална асоциация на работещите в спешна медицинска помощ д-р Десислава Кателиева посочва, че ден преди разхлабването на противоепидемичните мерки МЗ отчита за денонощие 5176 новозаразени, 155 починали и 9811 хоспитализирани.

 

„Всички тези показатели сочат отново ръст на заболели и усложнени пациенти, които ние трябва да диагностицираме, лекуваме, транспортираме и хоспитализираме. Колкото повече са заразените, толкова повече ще е броят на усложнените пациенти по време на и след КОВИД инфекцията. Това е непосилно за нашата армия от 300 мобилни екипа,160 филиала за спешна помощ и около 40 спешни отделения на територията на страната. Много от колегите ни се разболяха и се налага да осигуряваме графика с извънредни дежурства. Ние сме на ръба на възможностите си и заявяваме, че отказваме да носим отговорност за закъснялата и неадекватна на нуждите на пациентите ни спешна помощ”, пиша тя в обръщението от името на спешните медици.

 

Д-р Кателиева подчертава, че те искат пациентите им да получават своевременна и равнопоставена спешна медицинска помощ, но нямат материален и човешки ресурс, който да отговори на ръста на заразените.

 

”Вината за закъсненията на мобилните ни екипи и лутането по болниците, закъснелите или нереализирани хоспитализации е на управляващите, които не осигуриха адекватни на ръста на епидемията противоепидемични мерки и своевременна масова ваксинация на населението”, пише още в обръщението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3277 |30.03.2021 Любомир Аламанов: Управляващите се капсулираха и приватизираха борбата с коронавируса . 11| 4280 |29.03.2021 Д-р Десислава Кателиева: Нещата не са под контрол, липсват легла с кислород! . 2| 3388 |23.03.2021 Агоп Каспарян: Предизборни са заявките на управляващите, че скоро ще тръгнем към приемане на еврото . 7| 3226 |19.03.2021 Д-р Пенчев смята, че сами сме си виновни за високата смъртност, неглижираме профилактиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads