Реклама / Ads

15| 4834 |02.04.2020 НОВИНИ

Спешните медици: Държавата не ни зачита ”за хора от първа линия в борбата с COVID-19”

.
Източник: БГНЕС
И спешните медици се обърнаха с молба към журналистите да попитат властта и Националния оперативен щаб как да работят без достатъчно предпазни облекла срещу COVID-19. Явно комуникацията с хората, които взимат решения и тръбят, че всички мерки са на ниво липсва.

Ето призивът на спешните медици и въпросите на които искат публичен отговор:

 

Обръщение
До българските журналисти
От спешните медици в ЦСМП и СО
Г-да/г-жи журналисти,
Ние сме онези невидими медици с бутафорни и крайно недостатъчни защитни облекла, които диагностицират, транспортират и лекуват първи по домовете и спешните отделения пациентите с COVID-19. Естеството на работата ни за съжаление ни превръща в заразоносители, които застрашават ежедневно семействата си и неинфекциозните си пациенти. Ние сме около 8000 човека и вече цял месец живеем със страха да не предадем заразата, с която се сблъскваме ежедневно. Но държавата не ни зачита "за хора от първа линия в борбата с COVID-19". Може би заради това не ни тестват по никакъв начин, не ни обезщетяват за рисковете на работата ни, не ни разбират. В името на нашите пациенти и нашите семейства Ви молим да попитате по време на многобройните брифинги на властта и националния щаб:


1. Колко от нас са тествани и колко са болни от COVID-19 от началото на епидемията?


2. Защо не ни тестват след всеки контакт с болен от COVID-19, дори когато сме карантинирани, дори когато се разболеем? Оказва се, че трудът на другите ни колеги, на полицаите, военнослужещите, шофьорите на автобуси, на депутатите е по-рисков от нашия.


3. Кога ще имаме достатъчно защитни облекла, каквито имат колегите ни от интензивни и инфекциозни отделения? Пациентът с COVID-19 е еднакво заразен за всички, а на нас ни дават екипи само ако има информация, че пациентът е съмнителен.Знаят ли в колко случаи пациентите със задух, гръдна болка, паник атака в последствие се оказват с положителен тест за COVID-19?


4. Кога ще имаме бързи тестове за да диагностицираме пациентите си? Работата на тъмно води до грешни диагнози и неправилни или пропуснати хоспитализации.


5. Колко от нас трябва да се разболеят или загинат от COVID-19 за да ни разберат от МЗ и Националния кризисен щаб?


Ще Ви бъдем благодарни и ако информирате обществото, че до момента нито един спешен медик не е получил обещаните 1000 лв. от парите на данъкоплатеца за обезщетение за работата си с пациенти c COVID-19.


2.04.2020г. С уважение д-р Д. Кателиева,
председател на НАРСМП

 

Ето и анализът на спешните медици, публикуван само час преди горния призив:

 

Изводи за спешните медици след днешния брифинг на НОЩ


1. Не сме интересни нито на журналистите, нито на НОЩ


2.Не знаят нищо за нас,нито за особеностите на работата ни, нито за рисковете , нито за последиците от контакта ни с пациенти с COVID-19


3.Клиничната картина на COVID-19 се променя само в журналистическите публикации,т.е. чететe само научни публикации и не се подвеждайте от медиините статии от разни знайни инезнайни експерти .Препоръчвам ви сайтове на научни дружества и научни списания, където всяка информация по темата е потвърдена с научна достоверност


4.НОЩ си признава,че не отчитат реалната заболеваемост, но ще посъветва Министерски съвет да премахне извънредното положение , едва когато започне да спада заболеваемостта.


5.НОЩ си признава ,че има различен аршин за тестването на пациенти,но вината носи РЗИ.Но НОЩ не смята да препоръча на МЗ да разпореди на РЗИ да разшири показанията за тестване с различните тестове !Т.е. ако нямате пари да се тествате в частна лаборатория , ще ви тестват когато сатурацията ви падне до степен да ви приемат в болница за интензивно лечение !


Ако някой има друго тълкувание на чутото и разбраното от мен коментирайте !Защото мойте изводи определено са нездравословни, без да искам да се заяждам с НОЩ !Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 9| 3741 |31.03.2020 Ченалова: Държавата трябва да посочи какви маски да носим . 3| 3243 |31.03.2020 Бизнесът вече може да кандидатства за подпомагане от държавата . 3| 4098 |30.03.2020 Васил Велев: Мерките на държавата не обхващат действително нуждаещите се . 16| 5881 |30.03.2020 Вижте кой ще получи помощ от държавата и кой ще се справя сам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ