Реклама / Ads
7| 3491 |10.03.2021 НОВИНИ

Пациентска организация: Оставете лекарите да ни лекуват и спрете да плашите хората

.
С остра позиция срещу Здравното министерство излязоха от пациентската организация “Заедно с теб” срещу решението на властта да спре плановите операции в болниците в страната. Повод за решението на подопечното на проф. Ангелов ведомство е ръста на случаите на COVID-19 у нас и въведените допълнителни ограничения, които да спрат разпространението на инфекцията. Пациентската организация обаче отсече - Г-н министър, оставете лекарите да ни лекуват и престанете да плашите хората.
 

“Спирането на плановите операции, плановите приеми и дейности показва пълна безотговорност към пациентите от страна на Министерство на здравеопазването”, посочват от “Заедно с теб”. 


Според пациентската организация очевидно било, че от страна на управляващите и здравните власти липсват добри намерения и добри грижи, което застрашава живота и здравето на нуждаещите се пациенти. 


“Министерството на здравеопазването незнайно защо се превърна в Министерство на коронавируса и ваксините”, посочват от пациентската организация.


Ето и останалата част от позицията:


“Лекарите и медицинските специалисти се научиха както да се предпазват, така и да пазят нас, пациентите. Вече са налични надеждни тестове, има обособени сектори за лечение на ковид. Нещо повече – въведената диагностика при хоспитализация спомага за своевременното установяване на случаите с коронавирус и адекватното насочване за лечение. Има голяма група преболедували и ваксинирани.


Министерство на здравеопазването се управлява абсолютно неадекватно, с насаждане на страх, напрежение и създаване на хаос за сметка на пациентите.


Ковид не е нито най-разпространеното, нито най-смъртоносното заболяване, от което страдат хората в момента и пренебрегването на всички останали заболявания за сметка на него ще ни струва твърде скъпо, защото забраната пречи да се диагностицират и лекуват своевременно пациенти със сърдечно-съдови, стомашно-чревни, белодробни, онкологични и всякакви други заболявания. В немалко от тези случаи отлагането на медицинската помощ може да има фатални последици за пациентите. И това е една от причините да сме на първите места по смъртност както в Европа, така и в света.


Пациентски организации „Заедно с теб“ считаме, че Министерство на здравеопазването и конкретно министърът са ОПАСНИ за нашето здраве и живот!


Г-н Министър, не желаем администратори да решават кой ще се лекува и кой не. Вашите  управленски решения повече вредят, отколкото помагат, защото създават необоснован страх у хората да търсят и получават своевременно болнична медицинска помощ. Знаем, че това е Ваш метод за заплахи чрез трупове и чували, но стига вече!


Не желаем повече Вие да решавате кой да се лекува и кой да живее!


Оставете нашите лекари да ни лекуват!”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 5071 |13.02.2021 Борисов с коментар за сина на Радев: Готино момче, оставете го на мира! . 2| 4383 |03.11.2020 Националната пациентска организация скочи срещу спирането на планови операции . 25| 13429 |02.11.2020 Комарницки: Оставете хората в Северна Македония, гледайте нашата си кочина . 10| 7488 |12.08.2020 Албена Белянова: Оставете Сачева да пише и говори! Тя отново активно работи срещу ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads