Реклама / Ads
33| 25188 |17.08.2021 НОВИНИ

Катя Илиева - един много разочарован журналист

.
Катя Илиева Източник: Стопкадър, 7/8
При представянето ми трябваше да добавите и “един много разочарован журналист”. Tова, което се случва е изключително обезсърчаващо - поне за нас - хората, които бяхме на площадите. Много интересен факт, е че през 2013 г., когато отново имаше полицейско насилие, Манолова беше защитничка на полицейски действия, а ГЕРБ ги атакува. Тогава ГЕРБ изглеждаше много окей. А днес - ГЕРБ защитиха всичко, което направиха Маринов и Терзийски, а Мая Манолова се оказа в ролята на новия спасител. Тупаме си топката така, както ни е угодно.
 

Това каза главният редактор на Фрог нюз Катя Илиева в "Студио Хъ" по телевизия 7/8.

 

По думите на Илиева не съществува стабилна основа и не е изпълнено това, което суверенът желае, както и всички българи, които бяха по площадите миналото лято - "Първо, да бъде премахнат Борисов, а второ, Гешев.".

 

"Борисов с неговите калинки продължава да властва, а докато Гешев е все още на власт, няма да да се разреши нищо." - смята редакторът. "Няма човек в държавата, който да не е вътрешно изригнал заради полициейското насилие." - допълни тя.

 

"Какво може да бъде разкрито от управлението на Борисов и неговите хора? Сами виждате на министър Бойко Рашков за една никаква диплома, за да я види с очите си, дали отговаря на всички изисквания, от коя година е и дали покрива Гешев нужното да бъде юрист и прокурор, колко много му отнема - за една никаква проверка. Каква е точно е тази проверка, че са започнали да привикват заместник-ректора на МВР по сигнали на ПИК, че там се унищожавали досиетатата на хората, които са завършили с Гешев. Сещате се за милионите, нали?" - каза журналистът.

 

По нейно мнение срещите между политически сили трябва да бъдат публични:

 

“Аз си мисля, че срещите между партиите, в които се очакваше да достигнете до правителство, трябваше да са публични,  защото после всичко е дума срещу дума. Например всички казахте, че приоритетите ви се покриват на 90%.."

 

Илиева коментира и номинирания за вътрешен министър Петър Илиев, който даде едно единствено интервю пред НОВА телевизия и агресивното му поведение доведе до това ДБ и БСП да не подкрепят проектокабинета на ИТН, ако номинацията не бъде оттеглена:

 

"Имаше разочарование около кандидата Ви Петър Илиев - може би докато той не излезе да говори, номинацията беше "забулена" в тайнство, никой нямаше никаква представа. По ваши думи агресивното му поведение е следствие на това, че е бил раздразнен. Партиите доколкото разбрах, подсказаха, че ако се реши проблема с него, може би ще се стигне до някакъв вариант. Трябваше да говорите по тази тема. Много е важно как и по какъв начин ще бъдат казани нещата."

 

"Излеждаше, че БСП се държи най-цивилизовано, това между другото е изненада и за младите хора, които бяха на площада."

 

“Между другото, днес определено изненадахте в пленарната зала, защото вие дадохте най-крайното и точно изказване. Като че ли Гешев ви се губеше в реториката” - се обърна тя към Тошко Йорданов.

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3763 |17.08.2021 Антоанета Цонева: Протестиращите бяха хвърлени като трупове един върху друг . 5| 3170 |16.08.2021 България се присъедини към многонационална декларация за помощ на бедстващите в Афганистан . 36| 5382 |15.08.2021 За хора с нерви! Бившите шефове на МВР един след друг се оправдават за ужаса под колоните на МС . 11| 4114 |13.08.2021 България - единствената в червено по брой ваксинирани в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads