Реклама / Ads
25| 9329 |17.08.2021 НОВИНИ

Там, зад колоните, ужасът е жив

.
Като майка и жена не можах да изгледам всички кадри с насилие от протестите миналата година. Кадрите са от камери на НСО, която служба е подчинена на президента, той да каже защо са крити кадрите. И ние в ГЕРБ никога не сме одобрявали насилието. Премиерът Бойко Борисов и тогавашния вътрешен министър Младен Маринов не са разпореждали и знаели за насилието.
 

Г-н Маринов веднага подаде оставка, а следващият Христо Терзиев започна проверка. Това заяви Анна Александрова, депутат от ГЕРБ по една телевизия, час преди извънредното заседание на НС за полицейското насилие.

 

Насилието не е хубаво и аз съм проив, ама тези работи вече са минали, дайте да се заемем с по-важни неща, - това пък лукаво се опитва да прокара нейният колега Радомир Чолаков. Дори подличко промъква мнение, че и протестиращи имали вина, че Борисов и министрите Маринов и Терзийски са невинни. Ама че нахалство.

 

Но то е нищо в сравнение с наглостта на бившите министри и сегашни депутати от ГЕРБ Младен Маринов и Христо Терзийски, които не помръднаха от местата си, докато се дискутираха зверствата на техни подчинени зад колоните на МС, а и не само там. Не им трепна окото, да не говорим за извинение към присъстващите бити протестиращи в залата. Борисов ли им бе наредил да се държат така или просто са меравци – все едно.

Очевидно тези хора не си дават сметка за стореното от тях. В тяхната „ценностна система“ побоят е средство, сатрапът над тях е бог, гражданите са червеи, а силата е в тях, защото са „железни бойци на партията“.

 

А фактите ни избождат очите отдавна:

 

По време на миналогодишните протести Борисов и депутати от ГЕРБ няколко пъти поздравиха полицаите за „професионалните им действия по време на протестите“. Нееднократно ги защитаваха, защото срещу тях се извършвали „силови действия, а те запазили хладнокръвие“.

 

Младен Маринов подаде оставка по искане на Борисов с аргумента на премиера, че има големи съмнения, че е свързан с върхушката на ДПС.

 

Заместилия ги Христо Терзиев започна вътрешни проверки, които по същество прикриха следите на извършените зверства и завършиха със символични наказания на неколцина служители.

На много протестиращи са повдигани обвинения за престъления срещу държавата и за готвен преврат. Такива обвинения в новата история не са повдигани.

 

Протестиращи бяха пръскани със спрей от полицаи – досега не е установено с какво вещество и кой е рапоредил това.

 

Борисов обяви, че президентът Радев е организирал преврат като е наредил някакви мъже да облекат фланелки и да атакуват парламента. Нищо такова не се потвърди.

 

Борисов и главния прокурор Гешев твърдяха, че бизнесменът Васил Божков е финансирал протестите. Също нищо от това не се потвърди.

 

Вице-премиерът и отговарящ за силовите ведомства Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО оповести тарифа по колко се плащало на протестиращи: само за участие, за провокации, за нападение на полицаи и пр. Не се потвърди.

 

Задържани в арестите бяха десетки протестиращи, дори стотици и нито един полицай, превишил служебните си права.

 

ВАЖНО! ВАЖНО! ВАЖНО! Полицаите на протестите са в пълно бойно снаряжение: оръжие с бойни патрони, бронежилетки, предпазни кори за коленете и подбедриците. Специални каски и шлемове, палки, белезници, шокови палки, щитове. В тяхна поддръжка са специализирана техника, включително водни оръдия, каквито видяхме.

 

Сред протестиращите бяха внедрени цивилни служители, които са снимали и записвали, провокирали и активирали в определени моменти определени групи, между които и ултраси и служители на частни охранителни фирми, близки до властта.

 

Срещу хилядите полицейски кордони имаше мирно протестиращи от юноши до пенсионери на солидна възраст. Те ли са били голямата заплаха, срещу която да се действа с ритници, палки и белезници? Не, те са застрашавали властта на Диктатурата и е трявало да бъдат размазани, за да не посмеят други като тях да отстояват правата си на улицата.

 

Борисов и Гешев са отговорни за побоищата – портрет на моралната катастрофа. Днес тази национална драма се замазва с опити от страна на ГЕРБ да бъдат порицани няколко униформени: били афектирани, ядосани, изпуснали си нервите. От ГЕРБ били срещу насилието, но в двама от отговорните за свинщините на площада заемат челно място в техните редици.

 

Такава е тактиката, която бившите управляващи разиграват пред очите ни. Дано децата им не са покварени окончателно при подобно възпитание, но е съмнително… Може дори да се гордеят какви „железари“ са бащите им.

 

Такава е родната действителност. Виновните няма да понесат нито политическа, нито съдебна, нито морална отговорност. Деградирали институции им осигуряват недосегаемост.

 

След два-три дни темата ще отшуми и наглеците отново ще ни назидават, презират и унижават с претенциите и мнението си.

 

Иначе в парламента се казаха силни думи, министър Бойко Рашков бе изчерпателен в отговорите, но както се казва: Язък за барута.

 

А зад колоните на МС ужасът е още жив, защото няма справедливост и възмездие.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3385 |17.12.2020 Ужасът в Сандански: Ново отлагане на делото за тормоз . 9| 4147 |04.12.2020 Ужасът в Сандански: Майката на убитите деца не си спомня за случилото се . 2| 4199 |13.11.2020 Ужасът в Париж: 5 години от най-кръвопролитните атаки . 39| 8781 |16.08.2020 Арман Бабикян: Дума „честни“, когато говорим за избори, е ужасът на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads