Реклама / Ads
1| 4051 |11.08.2021 НОВИНИ

Д-р Кацаров: Никой не е мислил да налага мерки. Данните не изискват такова нещо

.
Д-р Стойчо Кацаров Източник: стопкадър, Нова телевизия
Никой не е мислил да налага мерки. Данните за страната не изисква такова нещо. Това обясни в ефира на Нова телевизия служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров.
 

Вчера директорът на Районната здравна инспекция в града Данчо Пенчев, заяви че от сряда се готви ново затягане, което ще бъде обявено със заповед на служебния министър Стойчо Кацаров. Министерството на здравеопазването обаче отрече в София да бъдат налагани допълнителни ограничения, свързани с противоепидемичната обстановка. Само няколко часа по-късно от Конфедерацията на българския туристически бизнес изпратиха писмо до президента Румен Радев с протест срещу затягането на мерките. От организацията поискаха оставката на служебния министър Стойчо Кацаров, определяйки думите на Пенчев като „обявеното убийство на българския туризъм“.

 

„Д-р Данчо Пенчев е изчислявал седемдневна заболеваемост, а в плана ясно сме разписали, че критерият е 14-дневната. Има разлика в тези числа. Законът обаче му дава възможност, след съгласуване с главния държавен здравен инспектор, да наложи мерки, независимо от това дали аз ги одобрявам, или не”, поясни ресорният министър.

 

„Страната ни ще навлезе в „оранжевата зона“ по разпространение на коронавируса в следващите дни. Това поставя въпроса дали трябва да се предприемат някакви мерки за ограничаване разпространението на вируса. Според нашия план тогава мерки трябва да се предприемат“, обясни д-р Кацаров.

 

„Не могат да ме упрекнат, че съм всявал страх или съм прилагал мерки за дискриминация. Мерките у нас са най-либерални в цяла Европа“, категоричен бе здравният министър.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3286 |06.08.2021 Министър Стойчо Кацаров: До 10 дни влизаме в нова КОВИД вълна . 8| 6642 |02.08.2021 Калоян Велчев: Партията на Трифонов е „черна кутия“, където никой не знае какво се случва . 24| 8680 |28.07.2021 Министър Кацаров: 10 000 души са загубили живота си заради грешен план за ваксинация . 28| 4404 |23.07.2021 Янаки Стоилов: ВСС изнесе щита пред Гешев много напред, за да не може никой да повтори това действие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads