Реклама / Ads
21| 5524 |17.10.2019 НОВИНИ

Казвали сме ”Ефенди, благодаря”, но за войната няма подкрепа, категоричен е Борисов

.
Бойко Борисов
Най-гадното е войната. Великите сили, щом така вече се възприемат, да седнат заедно и тази война да престане. Аз няма как да изразя никаква солидарност към Анкара. Винаги сме казвали ”Ефенди, благодаря”, но за войната не може да очакват подкрепа. Там умират хора. Това заяви премиерът Бойко Борисов.
 

Ние сме подкрепяли Турция винаги, когато е имала проблеми с миграцията, с лагерите и затова сме давали пари. Но докато води война, военни действия аз не мога да подкрепя. Никаква солидарност не мога да имам за война. Към никого. Каквато и да е цената на това – пак го повтарям. За всичко друго сме ги подкрепяли, защото сме партньори и в НАТО, комшии сме и те ни пазят от мигрантската вълна. За войната не могат да очакват подкрепа, отсече Борисов.

 

Той бе попитан дали България ще спре износа на оръжия към Анкара: "Искате да съсипем военопромишленото строене у нас ли? Така ще съсипем този бизнес отрасъл", бе отговорът му.

 

Премиерът коментира и отношенията ни със Северна Македония: Ние имаме толкова претенции към Северна Македония и Албания, че ще направим огромна грешка, ако се отложат преговорите за ЕС. Това ще е тежък удар. И в следващите 15 години може да се окаже, че няма подходящ период. После говорим за влияние,  каза премиерът Бойко Борисов, който е в Брюксел, където лидерите на страните от Европейския съюз се събират на редовната си есенна среща на върха.

 

"Северна Македония като население е колкото София, колкото малък европейски град. Какъв риск е? Изведнъж показваме характер срещу тях, не съм съгласен", посочи Борисов.


По темата за Брекзит премиерът смята, че колкото и да сме оптимисти за ЕС, докато не мине през британския парламент решението, не бива да коментира. Борисов отбеляза, че се възхищава на Мишел Барние и изрази благодарност за свършената от него огромна работа.

 

"Предложили сме терените на "Фолксфаген", Пловдив, София - с хеликоптер сме ги разкарвали. Ако ни искат - са добре дошли. Ние сме подготвени", каза още премиерът.

Бойко Борисов посъветва българските медии в Брюксел, които отразяват срещата, да попитат английските си колеги защо имат толкова отрицателно мнение за България.

 

"Поговорете с английските медии защо така си позволиха да ни нападнат. Колко расистки кампании имаха те. Вие сте красиви, може да ги накарате да си признаят", призова премиерът.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5817 |11.06.2017 Трима мъже са задържани в самолет, приказвали си за тероризъм . 0| 4386 |30.07.2016 Полицаите-трафиканти казвали как да се мине границата, трима остават в ареста . 15| 4728 |02.05.2016 Борисов: Във времена на изпитания сме доказвали непреклонността си . 7| 6844 |22.04.2013 Шефът на КЗК: Никога не сме казвали, че няма картел при търговските вериги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads