Реклама / Ads
0| 3623 |22.06.2022 НОВИНИ

Кирил Петков: Асен Василев е най-подходящ за финансов министър. 7-8 депутати от ИТН се колебаят

.
Кирил Петков
В момента се пише история. Когато отвън Пеевски протестира срещу това правителство и ГЕРБ ясно заявява, че няма да има подкрепа за това правителство, когато г-жа Митрофанова застава срещу нас, разбирате, че вотът на недоверие не е от голямо значение.
 

Това каза премиерът Кирил Петков по БТВ преди да се гласува вота на недоверие. Той допълни: 


Ние трябва да продължим да говорим с депутати, които не са заявили ясна подкрепа към правителството. Аз искам да кажа, че няма голямо значение какво ще се случи с вота. Ако падне правителството, с този екип ще отправя покана към всеки депутат, който иска да е част от независимо мнозинство. този вот ясно очертава кои са силите, ,които са срещу правителството. Нямаше днес кворум в НС. новата коалиция гласува да падне Никола Минчев. Днес нямаха кворум за избор на нов председател. 


Има няколко човека които се чудят. те не искат да са част от протеста на г-н Пеевски. Има огромен конфликт между тях. те ще имат възможност да осмислят историческата си тежест. Аз вярвам, че са 7-8 човека. Те ще имат възможност през следващите няколко дни да мислят. Ако бюджетът не се приеме до няколко дни, няма как да има актуализация на пенсиите. 


Те /депутатите от опозицията” не разбират своите лидери. Те не разбират, че не се знае къде е енергийната сигурност, дали ще има продоволствени средства в целия ЕС.  До този момент сме предлагали-бъдете от правилната страна на историята. 

Днешният вот не е от значение. През следващите 10 дни ние ще можем да убедим 121 депутата да застанат с нас, защото са повярвали, че отговорността им към България е най-важна. Ще бъдем по-силно след това . 


Слави Трифонов ни саботираше. Вчера видяхме, че депутати от ИТН са подкрепящи членове и вчера защитаваха ревностно правителството. не бих разговарял с Доган, Борисов, Пеевски, Слави Трифонов, Костадинов, Тошко Йорданов. С всички други депутати можем да говорим с всеки от тях.


Ако има хора като г-н Борисов и той ръководи накъде да върви групата му с есемеси, Слави Трифонов също, докато тези хора са скрити, това е правителство на задкулисието.   Нинова е политик, който има различия с Христо Иванов, но и двамата са на масата. 


Не съм оженен за тази позиция, но нашият отбор имаме ясни роли и качества и структура. По-добър министър на финансите от Асен василев не мога да намеря. Той е най-добрия, който България може да има. Ние всички ще предложим Никола Минчев да е отново председател на НС. И това ще покаже, че задкулисието не е победило. 


Борисов каза, че дава 59 депутата и в същия ден блокира комисията на НС и да изслуша външно министерство по случая РСМ. Ето затова с този човек не искам да съм в коалиция. това са подли стъпки. 


Днес в МС решихме, че НС ще вземе решение  и ние не можем да се отречем от думата си. /бел.ред. относно френското предложение/. Утре в 3 часа се свиква отново комисията.  ПП ще слага, предлага външна комисия  в НС да има всеки ден и да се изискат документите от МВнР. Но ако тези същите партии продължават да блокират тази комисия, ще е върха на безпринципността. 


Казах на Радев, че КСНС е единствен формант, в който свикваме правителство, опозиция, служби. И вместо да философства, трябва да ни събере всички. Ако не го направи, да не философства. 

 

Френското предложение - няколко неща. първо Конституцията е условие преди да започне преговорния процес в СМ. това за пръв път ни го предлагат. Има мониторингов механизъм - ще се следи за език на омразата. 

Има няколко изречения, които трябва да влязат в този протокол. Ще го вземем това решение тази вечер на изпълнителен съвет, и ние вече си имаме такъв. 

 

ГЕРБ и ДПС изпитват страх от антикорупционната програма и начело да застане Бойко  Рашков. Това е истинската причина за вота . РСМ е вятър и мъгла.

 

Ако има избори, държавата ще е на "трупчета". КЗК трябва да се смени, избира се от НС. Винаги следвайте принципите си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12702 |22.06.2022 Експертът Владимир Владимиров като Ванга: Утре Кирил Петков ще вдигне ветото над РС Македония . 0| 3247 |22.06.2022 Кирил Петков: Липсата на кворум днес рискува 2,6 млрд. лв. за България . 0| 3219 |22.06.2022 Борисов: Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел! . 0| 3114 |22.06.2022 Ключов ден за правителството на Кирил Петков. Гласуват вота на недоверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads