Реклама / Ads
16| 3139 |24.01.2022 НОВИНИ

Кирил Петков посрещна премиера на РСМ

.
Кирил Петков, Димитър Ковачевски
Министър-председателят Кирил Петков посреща премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Двамата премиери ще положат венци пред Паметника на Незнайния воин.
 

Правителствата на Република България и Република Северна Македония ще проведат съвместно заседание на 25 януари, вторник в Резиденция „Бояна“ в София, съобщават от пресцентъра на МС.

 

. Официалната церемония по посрещането  на Димитър Ковачевски му ще се състои от 16.00 часа на на площад „Св. Александър Невски“, където Кирил Петков и Димитър Ковачевски ще положат венци пред Паметника на Незнайния воин.

 

В рамките на визитата министър-председателят Кирил Петков и премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще разговарят на четири очи, ще се проведат встъпително и същинско пленарно заседание на делегациите на двете страни.

 

Паралелно са предвидени заседания на четирите работни групи, сформирани в областите:

 

икономика, търговия и иновации;
инфраструктура, транспорт и свързаност;
европейско сътрудничество – зелен преход и дигитална трансформация, и върховенство на закона;
култура, наука и образование и младеж.

 

Среща ще имат също съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия между Република България и Република Северна Македония по историческите и образователните въпроси.

 

В края на съвместното заседание на двете правителства ще бъдат подписани двустранни документи, след което министър-председателят Кирил Петков и премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще дадат съвместна пресконференция за представителите на медиите.

 

Утре на "Дондуков" 2 и президентът Румен Радев ще проведе среща с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

 

В рамките само на една седмица това ще бъде второто значимо събитие за двустранните отношения на България и Република Северна Македония.

След посещението на министър-председателя Кирил Петков в Скопие на 18 януари, утрешното съвместно заседание на двете правителства е още една ключова стъпка за утвърждаването на новия диалог между България и Република Северна Македония.

 

След като със заповед на премиера Петков от българска страна бяха сформирани четирите работни групи, утрешните ресорни срещи с участниците от Скопие ще дадат възможност да бъде внесен допълнителен прагматизъм в двустранните разговори.

 

Чрез активната им дейност през предстоящите месеци ще бъде дадена повече публичност на ползите за гражданите на България и на Република Северна Македония от задълбочаването на двустранното сътрудничество, както и ще бъдат постигнати реални резултати от взаимен интерес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3528 |24.01.2022 Кирилов: Има 9 сигнала за настъпил смъртен случай след ваксинация, но при нито един няма такава връзка . 6| 3284 |24.01.2022 Петков посреща Ковачевски за съвместното заседание на двете правителства . 5| 5360 |22.01.2022 Проф. Димитров: Изникват куп въпросителни след срещата Петков - Ковачевски . 77| 4425 |22.01.2022 Петков: Повече войски на НАТО ще дойдат у нас при нужда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads