Реклама / Ads
15| 12633 |07.07.2021 НОВИНИ

Кирил Петков: Управители в ББР са взимали заплата от по 60 хил. лв.

.
Кирил Петков
Управители в ББР са взимали заплата от по 60 хил. лв. Това обяви на брифинг икономическият министър Кирил Петков.
 

„Най-накрая новият надзорен съвет на Българската банка за развитие е вписан в Търговския регистър. От днес нататък тази банка наистина е за малките и средните предприятия със заеми под 5 млн. Програмата „Възстановяване“ ще бъде подпомогната от ликвидността в ББР. Пречките спряха. Отне ни 8 седмици, но вече е факт“, добави той.

 

Министърът обяви, че още 106 млн. ще бъдат дадени в посока подкрепа на малките предприятия. По думите му те ще достигнат до тях по възможно най-бързия начин.

 

„Предстои да бъде преправен бюджетът по тази рамка. Очакваме в следващите няколко седмици парите да започнат да се раздават. По наши сметки ще бъдат подкрепени 3694 предприятия“, посочи Кирил Петков.

 

Германският стартъп Next.e.GO Mobile е компанията, за която той обяви, че ще произвежда електрически автомобили в България. Това ще е втора инвестиция на компанията на Балканите, след като миналата година тя сключи договор и с гръцката Агенция за инвестиции и търговия за изграждане на фабрика в южната ни съседка.

Все още няма официална информация за размера на инвестицията у нас. По неофициални данни става дума за 140 милиона евро, като вероятно предприятието ще се изгради на терена на бившия завод "Балкан" в Ловеч, приватизиран от братя Домусчиеви.

 

Next.e.Go e наследник на e.GO Mobile - стартъп за производство на градски електрически модели, създаден от професора от Аахенския университет Гюнтер Шу през 2015. Компанията разполага със своя фабрика в Роте Ерде край Аахен и с няколко търговски центъра в различни германски градове. Две непредвидени събития обаче объркаха плановете й - първо продажбата на Opel на PSA, която й попречи да ползва договорените компоненти от германския бранд, и после мерките срещу коронавируса през миналата пролет, принудили я да спре производство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 20698 |06.07.2021 Кирил Петков показа дипломата си от Харвард на Ива Николова от ПИК . 8| 3416 |06.07.2021 Министър Петков: 602 чужди компании имат инвестиционен интерес у нас . 29| 14751 |06.07.2021 Подписка в coциaлнитe мрeжи с искане Кирил Петков да бъде министър и в редовния кабинет . 17| 4390 |04.07.2021 Министър Петков: Липсата на прозрачност е инструмент за кражба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads