Реклама / Ads
7| 7595 |10.02.2012 НОВИНИ

Кленовски остава зад решетките по две дела

.
Стефан Кленовски, който месеци се е укривал, за да не бъде екстрадиран в Италия заради операция „Шок”, сега има определено задържане под стража по две дела.
 


След като бе задържан в столичен МОЛ на 27 януари заради европейската заповед за арест, съдия Мирослава Тодорова от Софийския градски съд прецени, че Кленовски може да бъде екстрадиран и няма опасност да се укрие, ако е и под домашен арест.

 

Още на следващия ден обаче, полицията отново арестува Кленовски и му повдигна обвинение за използване на фалшив документ.

 

Разследващите обясниха, че Кленовски се е легитимирал пред тях в МОЛ-а с подправена лична карта с данните на брат му Йордан. Тази информация обаче не била представена на съда, когато е била обсъждана мярката му по европейската заповед.

 

Така Кленовски отново се оказа зад решетките и вече с две дела, по които му се гледа мярка за неотклонение.

 

Въпреки това прокуратурата протестира оставянето му под домашен арест и Софийският апелативен съд определи той да е с най-тежка мярка и по европейската заповед.

 

След това пък районният съд също определи „задържане под стража” заради ползваната фалшива лична карта, а днес Кленовски обжалва това определение.

 

Съдиите от Софийския градски съд бяха категорични, че има достатъчно доказателства, че именно Кленовски е използвал фалшивия документ, което се води тежко престъпление и се наказва с до 8 години затвор.

 

Освен това има опасност да се укрие, доколкото самото престъпление предполага, че именно това е целта на Кленовски.

 

Той опита да се защити пред съда, че това му дело е образувано, защото е бил пуснат под домашен арест по другото и е било целенасочено решение на полицията.

 

Магистратите обаче бяха категорични, че задържането му е задължително. Съдът обаче направи уточнението, че действително Кленовски и в момента е задържан и ще остане в ареста, независимо от решението днес.

 

Съдиите обясниха решението си и те да определят постоянно задържане с аргумента, че екстрадицията на Кленовски може да се отложи и отново да бъде пуснат на свобода.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5299 |07.02.2012 Екстрадират Кленовски в Италия . 5| 5022 |03.02.2012 Вальо Бореца остава окончателно в ареста . 22| 6360 |01.02.2012 Пак задържаха Кленовски; баща му го брани . 71| 6420 |31.01.2012 Съдът пусна Кленовски, имал деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads