Реклама / Ads
1| 2825 |14.11.2022 НОВИНИ

Кметът Пенчо Милков се срещна с народни представители от Русе

.
Кметът на Русе Пенчо Милков
Изграждане на втори мост над р. Дунав при Русе, облекчаване преминаването през ГКПП „Дунав мост“ и въвеждането на законови норми за органични съединения, отделяни от производствата, за които такива липсват – това бяха част от темите, обсъдени на работна среща на кмета Пенчо Милков с депутати от 19 МИР в 48-ото НС.
 

На нея присъстваха Драгомир Драганов (ГЕРБ), Рена Стефанова и Димитър Недялков (ПП), Иван Белчев (“Да, България”), Ализан Яхова (ДПС), Иван Иванов (БСП) и Златан Златанов (“Възраждане”). Обсъдени бяха основните предизвикателства пред развитието на града и региона въз основа на писмо, което кметът бе изпратил до депутатите.

 

Във връзка с контрола върху промишлените производства Милков настоя да се работи в посока осигуряването на съвместни проверки между РИОСВ и РДНСК в предприятията, които да установят спазват ли се комплексните разрешителни. Чрез законодателна инициатива е необходимо да се въведат максимално допустими концентрации на някои химични агенти, както и да се наложи замерванията на въздуха да се случват на по-малки интервали, което да позволи статистически да се „уловят“ залповите изпускания.

 

Обсъдена бе и необходимостта приходите от такса Дунав мост да остават в местния бюджет, както и изграждането на втори мост в района. Възможност за Русе е депутатите да внесат предложение за въвеждането на коефициент, който да определя какви приходи от таксата ще получава всяка община в България. Според Пенчо Милков всички общини по трасето на тировете следва да получават по-големи средства от останалите, както и тези в пограничните територии, където тировете изчакват преминаването през граничните пунктове.


.

За възстановяването на гражданските полети от Летище Русе кметът разясни, че е налично предложение за изменение в Закона за въздухоплаването, което ще постави пред равни условия държавните и общинските летища и ще позволи Държавната компания „Летище София“, разполагаща с техника и експертиза, да стане оператор на летището край Щръклево.

 

Сред другите ключови въпроси, които бяха поставени, са съдбата на Русенската корабостроителница, възстановяването на инфраструктурата след ремонтите на ВиК, необходимостта от създаване на Закон за доброволчеството и Закон за управление при кризи и др.

 

Народните представители заявиха, че въпреки политическите различия са готови да работят съвместно за благото на русенци. „Не само заради работата ми като депутат, но и заради дълга към русенци няма да спре ентусиазмът ми да искам да работя с държавната власт. Във времето назад много пъти досега кметът беше сам в преследването на целите на Общината, но се надявам в следващите седмици и месеци, каквито и да са различията между партиите на национално ниво, да бъдете обединени, когато стават въпрос за Русе“, заяви кметът.

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3630 |14.11.2022 Кметът на Якоруда е открит мъртъв . 0| 2893 |14.11.2022 Кметът на Перник: Всичко е в Божиите ръце. Необяснимо е как човек може да се “изпари” . 0| 3223 |14.11.2022 Кметът на Перник: На видеото не е Сашко. Линейка и жандармерия има на Кралевското езеро . 3| 3186 |10.11.2022 Кметът на Пловдив: Не ни стигат парите за стадиона ”Христо Ботев”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads