Реклама / Ads
3| 3187 |10.11.2022 НОВИНИ

Кметът на Пловдив: Не ни стигат парите за стадиона ”Христо Ботев”

.
Снимката е илюстративна
Кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира ситуацията със завършването на стадион ”Христо Ботев” по време на днешната сесия на Общински съвет. Димитров е предизвикан от изказване на общинския съветник Слави Георгиев, който го упрекна, че 3 години е мълчал и не е казвал колко пари ще са достатъчни за завършване на съоръжението.
 

Общинския съветник Слави Георгиев упрекна кметът Димитров, че три години не е казал колко пари ще са необходими за завършване на стадиона: "Защо е обещавано едно да се случи на стадион "Христо Ботев“, а първо се случва в много по-бавни темпове и второ – непрестанно се искат повече пари.

 

Георгиев посочи, че ключово кога и в какъв вид ще бъде завършен този стадион. Георгиев допълни, че отговорът може и да отсъства, но той все пак е бил даден "от един партиен лидер и един бивш регионален министър. Не разбирам защо тази информация беше крита толкова години. Не разбирам какво се е случило, за да не можете вие, г-н Димитров да дадете отговор, а един бивш регионален министър да дойде в Пловдив и да заяви, че парите са достатъчни за цялата козирка на стадиона."

 

Слави Георгиев заяви, че три години кметът Димитров е избягвал конкретика и няколко пъти даже феновете на Ботев са му искали оставка. Георгиев допълни: "Призовавам ви да бъдете малко по-изряден, когато става дума за толкова колосална сума."

 

Иронично Здравко Димитров посочи, че се забавлява, когато човек като Слави Георгиев говори за спорта. Димитров допълни, че що се отнася "за стадион "Христо Ботев“ - няма да спра да споменавам, че имаше война. Желязото поскъпна, цимент нямаше. Но тези неща угодно не ги споменавате. Цената за целия стадион е 53 милиона, но ние тези пари ги нямаме. Който и да дойде, този стадион е невъзможен без тези пари. А кога ще стане стадионът, аз мисля, че само строителят може да отговори, той е най-навътре в нещата. Ние сме инвеститори, упражняваме контрол, но не сме строители", отговори Здравко Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2710 |03.11.2022 Кметът Пенчо Милков представи бизнес потенциала на Русе на посланика на Япония Нарахира Хироши . 1| 2782 |01.11.2022 Кметът на Лондон се бори за таван на наемите . 1| 2751 |31.10.2022 Кметът Кличко: Руските ракети оставиха без вода 80% от жителите на Киев . 0| 2944 |31.10.2022 Кметът Пенчо Милков връчи Награда „Русе – 21. век“ в навечерието на Деня на будителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads