Реклама / Ads
4| 4433 |25.08.2018 НОВИНИ

Кметът на Царево отрече плажът „Силистар” да се застроява, било фалшива новина

.
Кметът на Царево Източник: БТВ
Фалшива новина е, че плажът „Силистар“ ще бъде застрояван, това беше политическа заигравка от страна на опозицията, обяви кметът на Царево Георги Лапчев на извънреден брифинг.
 

По думите му опозицията отдавна се опитва да създаде конфликт, а реално проблем няма. Напрежение се създаде след решението на общинския съвет в Царево да започне процедура за строителство на 22 декара в Силистар, съобщи БТВ.

 

Премиерът Борисов Бойко в качеството си на лидер на ГЕРБ „разпореди” на кмета Лапчев, издигнат от ГЕРБ, да не изпълнява решението, докато не убеди обществеността, че е правилно.

 

Спорният терен в една от най-крайните и не много застроени територии на Южното Черноморие навремето е бил свинарник. Мястото е сменило няколко собственика.

По наша информация, плановете на настоящия собственик са да бъде изградено екоселище. Инвестиционно намерение за това обаче още не е постъпило в общината, която твърди, че целта на вчерашното решение е единствено да се уреди достъпът до плажа.      

 

„Това, което общинският съвет направи, е да се опита чрез този план за застрояване да не позволи на собственика да строи в този участък, като той придобие публичен характер, за да може той никога да не може да го затваря. И да се решат проблемите, наречени ограда на пътя. Още стоят останките от оградата, която миналата година някой беше сложил…  И тук имаше скандали и всички тези хора, които сега казват: „Ние искаме да ходим на плаж спокойно!”, тогава не можеха да ходят. А желанието на общината е да направи така, че да има безпрепятствен достъп до плаж „Силистар”, защото в противен случай това винаги ще бъде проблем!”, обяви днес кметът на Царево.

 

„Тук сме в поредната шизофренична ситуация, в която е включен министър-председателят и  кмет на ГЕРБ. Не може председателят на ГЕРБ да звъни на кмет на ГЕРБ  и да го кара да не изпълнява решение на общински съветници на ГЕРБ…”, коментира депутата от БСП Николай Тишев. Общинските съветници на БСП в Царево са гласували против строежа в защитената територия, съобщиха от партията. Екоминистерството започна проверка има ли извършено нарушение. Резултатът се очаква в средата на следващата седмица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4561 |29.07.2018 Кметът на „Оборище”: Старите сгради на „Царските конюшни” са със сериозни щети . 0| 3844 |23.07.2018 Затварят за движение участък от пътя Бургас - Царево . 0| 3955 |22.07.2018 Мъж от Царево спечели джакпота от 1 056 810 лева . 0| 5508 |05.07.2018 След проверка на Фрог: Сдружение на хора с увреждания отрече НПО-то, свързано със Стоименова, да ги е подпомагало

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads