Реклама / Ads
0| 4560 |21.04.2016 НОВИНИ

Кметовете ще контролират производството на домашна ракия

.
Общинските кметове ще контролират производството на домашна ракия. Това реши бюджетната комисия при гласуването на първо четене на промени в Закона за акцизите и данъчните складове.
 

Между двете четения на законопроекта депутатите ще уточнят дали ще оставят ограничението за максимална вместимост на казаните до 500 литра или ще върнат стария режим - за двойно по-голяма вместимост. Според председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, ако са разрешени казани за варене на ракия с по-голяма вместимост, това ще изкуши повече собственици за нелегална работа, съобщи БНР.

 

Голяма част от хората, с които разговарях казват: "Ние за да напълним един голям 500 литров казан или 1000 литров казан се комбинираме с наши близки и роднини, за да си платим дървата, услугата ."

 

Заради което не се налага да има по-големи казани от 500 литра. Нещо, срещу което опонират повечето депутати от Патриотичния фронт, които подкрепят по-голямата вместимост на казаните в противен случай:

 

Подтикваме ги да отидат в сивата икономика, да си играят на криеница. Това каза Димитър Байкаркатаров от Патриотичния форнт. Затова точната вместимост ще се реши между двете четения на законопроекта. Контролът остава в ръцете на кметовете. Румен Гечев от БСП Лява България: Аз виждам саморазправи в селата, ако кметът отиде да събира данъци. Когато става дума за ракията нещата стават много различни, вярвайте!

 

Емил Димитров от патриотите, който не подкрепя позициите на колегите си от същата партия, се присъедини към казаното от Румен Гечев. Той настоява всеки да може да вари ракия вкъщи, което бе отхвърлено от бюджетната комисия.

 

 Дали не правим закон за ДМС на кметовете? Дестилерията да осинови кмета или шеф на дестилерията да стане кмета. Много ми хареса това, че понеже НАП и Агенция "Митници"  били далече от дестилериите трябвало кметовете да ги контролират. Искам да ви кажа, че и бензиностанциите са далече, и бинго залите са далече, и магазините са далече, да прехвърлим всичко на общините. Но е добра крачка, защото селският кмет трудно ще си събира парите, обаче Общинският съвет, който винаги има пролем с парите ще каже: " Цяла година работим и трябва нещо да се декларира".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9630 |29.03.2016 Т. Дончева: Мутрите контролират кабинета, МВР и ДАНС . 22| 11607 |25.02.2016 Дончева: Тези, които контролират Пеевски, му сложиха охрана . 7| 4971 |21.01.2016 Танева: Храните ще се контролират от фермата до магазина . 5| 4638 |21.12.2015 Синдикат: Бежанците в Германия не се контролират от гранична полиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads