Реклама / Ads
6| 4827 |05.10.2023 НОВИНИ

КНСБ обвини ”Възраждане” и ИТН в разцепване на протеста. Тошко Йорданов скъса споразумението между протестиращи и управляващи

.
Блокадата е разкъсана.....
В остра позиция Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) обяви, че политически сили манипулират протестиращите работници от въглищните региони.
 

"Възмутени сме от въвличането на конфедерацията в партийни битки и стремежи в условията на предизборна ситуация преди местния вот в края на този месец. Употребата за политически цели на организациите на независимите представители на работниците в България е недопустима. Още по-недопустимо е използването за политически интереси на справедливия гняв на хилядите миньори и енергетици", се казва в изявлението на синдиката.

 

След това се посочва, че 90% от исканията на протестиращите са изпълнени в подписаното споразумение и дори по настояване на КНСБ е бил получен ангажимент лично от премиера акад. Николай Денков, че ако точките не бъдат изпълнени, той ще подаде оставка.

От синдиката конкретно изразяват недоволството си от поведението на "Възраждане", "Има такъв народ" и независим депутат , които целяли да разцепят протеста.

 

"Обективната истината е, че с целенасочените си действия политици успяха да манипулират и да разделят протеста. Това разделение не е между КНСБ и КТ "Подкрепа", а между протестиращите от "Мини Марица Изток" и всички останали от други организации и структури от двата синдиката, чиито представители подписаха споразумението.

 

Подчертаваме отново, че не приемаме въвличането ни в предизборни лъжи и спекулативни твърдения, изречени от народни представители от "Възраждане", "Има такъв народ" и независим депутат, изречени от парламентарната трибуна. Очакваме те да понесат своята морална и политическа отговорност.

 

Приемаме необоснованата атака от тях като атака срещу всички синдикални структури и членове на КНСБ – най-голямата организация на работещите българи", заявяват още от КНСБ.

 

Днес МС пусна пълен запис от провелата се в сряда среща между представители на правителството, депутати и протестиращите.

 

Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на ИТН, скъса демонстративно споразумението между протестиращите миньори и енергетици от една страна, и управляващите - от друга. Това той направи в парламента, като обяви, че договорките не решавали проблемите.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3951 |03.10.2023 Валентин Вълков от КНСБ: Два миньорски синдиката не подписаха споразумението, блокадите може да се вдигнат утре . 2| 4144 |30.09.2023 Шефът на КНСБ за протеста на енергетиците: Денков ни покани на среща в неделя . 2| 4224 |28.09.2023 Косово обвини Сърбия, че опитала са завземе територии чрез паравоенна група . 19| 5952 |26.09.2023 Радев обвини изпълнителната власт в шизофрения заради Шенген, Еврозоната и реформата в службите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads