Реклама / Ads
13| 3830 |04.10.2023 НОВИНИ

Тошко Йорданов: Още вчера се знаеше, че няма да спрат протестите и миньорите не са съгласни

.
Още вчера беше ясно, че миньорите няма да спрат протестите и блокадите ще останат. После премиерът каза, че страните са се разбрали. Хората, които трябваше да обяснят обаче казаха, че няма да подпишат споразумението. Срещата не беше достъпна за журналисти и не знаете кой какви ги говори.
 

Това заяви пред bTV Тошко Йорданов от "Има такъв народ". 


Коментарът му идва след гласуваното и прието в Народното събрание споразумение между енергетиците, синдикатите и изпълнителната власт. Дебатите бяха изключително напрегнати. Блокадата на АМ "Струма" е вдигната, но тази на АМ "Тракия" ще остане. Протестът и блокадата на АМ "Тракия" стават безсрочни. Протестиращите няма да отворят и Прохода на Републиката. 

 

"Мини Марица - Изток" още вчера казаха, че няма да подпишат", заяви Тошко Йорданов.

 

Репортери на bTV на място обаче предават, че от “Мини Марица - Изток” са опитали да убедят протестиращите да се приберат от АМ “Тракия”, но те са отказали.

 

Тошко Йорданов посочи, че ИТН са съавтори на идеята за внасянето на вот на недоверие. Пред bTV той заяви, че двете групи имат достатъчен брой гласове и БСП трябва да реши дали е “опозиция или патерица, защото напоследък имат интересни гласувания”. 

 

"Вчера бяхме на обсъждането на споразумението между протестиращите и управляващите. Още вчера беше ясно, че протестиращите няма да освободят АМ „Тракия“. Подписите на Борисов, Петков стоят, а на хората от магистралата няма подписи. Властта вчера не допусна журналисти. Отказаха нашето искане и да се излъчва онлайн. Вътре половината от протестиращите казаха, че няма да се подпишат и, че няма общо с техните искания. Ние отиваме и няма да вдигнем блокадите от магистралите. След което излезе премиерът Денков и каза – „Ние се разбрахме, блокадите се вдигат“", заяви той.


"КНСБ някъде на третата или четвъртата почивка дадена от Делян Пеевски омекнаха. В кулоарите се носеха слухове, че имат да вземат някакви пари от държавата и няма да ги получат, ако продължат по същия начин. Те са предатели към техните хора", подчерта Йорданов.

Йорданов прогнозира и тройно по-висока цена на тока след Нова година. По думите му с горивата “ще стане забавно”. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4991 |04.10.2023 Плащаме 1,376 млрд. долара за бойните машини "Страйкър" . 4| 4793 |04.10.2023 Зеленски: Има умора, но ще направим всичко възможно, за да спечелим срещу нашия враг . 44| 20690 |04.10.2023 Манол Глишев: Конклавът на наглеците . 3| 3840 |04.10.2023 От ГЕРБ този път нямало да клатят лодката на кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads