Реклама / Ads
0| 4102 |08.04.2022 НОВИНИ

Тошко Йорданов: Блокирана е работата на Регионалното министерство, позорна игра от партньорите в коалицията

.
Тошко Йорданов
Истината е че в инфраструктурата на България има огромен проблем. Министерството на регионалното развитие практически не работи и е блокирано, и не може да поправи нито една дупка, нито една мантинела, нито да построи един метър нов път. Това заяви Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на ИТН.
 

Той обясни защо парламентарната група на ИТН днес е напуснала заседанието в парламента. Парите за пътищата са наши и приток от винетки, от Тол такси и нашите пари, всичките колеги, които са в управлението, знаейки проблема ги блокират. Те не ги дават, все едно това са техни пари.

 

Проблемът е ясен, министър-председателя го знае, финансовия министър го знае, имаше среща в Министерски съвет, на която са присъствали. Този проблем беше кристално ясен и се мислеше вариант за разрешаването му. Стигна се да мине през решение на Народно събрание. Министър-председателят лично редактира текста на решението, след това го даде на сътрудника си Лена Бориславова, която е юрист и допълнително внесе някакви корекции.

 

Подобриха го, коалиционните партньори се подписаха  под него, но решението не бе взето и след това почнаха да играят тази позорна игра с невлизане в комисиите и блокиране. Нещо, което може да убие хора и тази тежест, ако се случи, а и въобще цялата тежест, тъй като вече не се работи по магистралите и по пътищата, и по дупките, и по скъсаните мантинели ще мине някой ТИР през магистрала "Тракия".

 

Това ще лежи на тяхната съвест, това е толкова възмутително, че като си знам голямата уста, по-добре да млъкна по темата. Недопустима е тази политическа игра, да залагаш живота на хората заради политически интереси. Министерството на регионалното развитие е заложник, но вината не е в него, не е на министър Караджов, който ходи и обещава на хората, но парламентарната му група блокира решенията. Това е тежка политическа шизофрения, допълни Тошко Йорданов пред bTV.

 

Може би това е разменна монета за оттегляне на Каримански. Въпреки че не е морално животът на хората да е разменна монета за гуверньор на БНТ. Така излиза, посочи Йорданов.

 

Издигането на гуверньор на БНТ не е проблем за разпадане на коалицията. С  Каримански проблемът е политически. Но този с пътищата не е, каза още той.

 

Ние не можем да оттеглим кандидатурата на Каримански, защото това е изнудване. Тогава ще започнем да се изнудваме за всяко нещо. Натискът за оттегляне кандидатурата на Каримански е от "Продължаване промяната", от министър-председателя. Вкарват се и мутренски прийоми със заплахи . Не може да превръщаш проблема с БНТ в мутренски проблем. Не е от нас, обясни той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3347 |07.04.2022 Кошлуков да си ходи от шефския пост в БНТ иска Тошко Йорданов . 0| 4657 |05.04.2022 Тошко Йорданов: Не съм показал среден пръст, просто съм се подпрял . 0| 3713 |29.03.2022 Емануил Йорданов: Има смешен плач на главния прокурор и на 10-на души около него . 0| 4217 |22.03.2022 Адв. Йорданов: От прокуратурата ме просълзяват. Божков може да бъде разпитан, докато е в Дубай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads