Реклама / Ads
33| 6040 |09.12.2021 НОВИНИ

Коалиционното споразумение няма да бъде подписано днес заради възражения на БСП

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
Споразумението между „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ е „на финалната права“, но няма да бъде подписано днес. Това съобщи самият на Кирил Петков, който отиде на спешна координационна среща с останалите лидери, след като БСП поиска промяна в текстовете на законодателната програма.
 

Корнелия Нинова сама обясни пред бТВ че имат "предложения, които касаят социалната сфера" в законодателството. "Разбира се едно такова споразумение не е проста работа, искаме в детайли всичко да бъде изпипано", заяви тя.

 

„От наша гледна точка сме изчистили всичко, много внимателно сме се запознали със споразумението. Имахме претенции за изчистването на формулировки. От политическа гледна точка имахме някои въпроси – по отношение на назначенията и конкурсите, които ще се провеждат в съответните ведомства. (…) Мисля, че изчистихме текста“, обясни зам.-председателят на НС Ива Митева от ИТН.

 

Кога документът ще бъде подписан? „Днес да го довършим – утре БСП да мине с техните съвети в одобрението на коалиционното споразумение. Нека днес да завършим разговорите – или в рамките на утрешния ден, или в събота и неделя, или до понеделник това да се направи“, отговори Кирил Петков пред телевизията.

 

Петков допълни, че се надява в началото на следващата седмица „да имаме вече работещо правителство“, като не изключва още при получаването на мандата да е готов съставът на кабинета. Петков се въздържа от това да коментира имена на министри, но подчерта, че съставът на МС е „до голяма степен готов“.

 

„Искам да дам пълната свобода на всеки един от нашите партньори да определят отбора, който считат за най-добър за тези позиции“, каза лидерът на ПП в отговор на въпроса дали Корнелия Нинова ще е министър или вицепремиер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3008 |09.12.2021 Трите партии от ”Демократична България” подкрепят коалиционното споразумение . 7| 5169 |08.12.2021 Георги Атанасов: Без медиите-куртизантки властта на ГЕРБ нямаше да просъществува . 12| 3360 |08.12.2021 Митов чака извинение, нямал влогове за 600 хил. лв. . 30| 6584 |08.12.2021 Биков арогантно: ГЕРБ няма да напусне офиса си, Минеков ще напусне министерския пост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads