Реклама / Ads
1| 4741 |20.07.2011 НОВИНИ

Код оранжев в 8 области на Илинден

.
Топло време и изключително високи температури ни очакват през днешния 20 юли според прогнозите на метеоролозите.
 

Заради високите температурни стойности, които се очаква да бъдат измерени, в осем области на страната е обявен оранжев код, а за всички останали райони ще бъде в сила жълт код.

По-високата степен на предупреждението се отнася за Врачанска, Плевенска, Ловешка, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Великотърновска и Русенска области. Според прогнозите в тези райони се очаква термометрите да достигнат до 38-40 градуса. В областите Враца, Плевен и Ловеч във вечерните часове се очаква да се развият гръмотевични бури с краткотрайни валежи. Ще има условия и за градушки.

Заради очакваните високи температури и с цел избягване допускането на инциденти на работните места, предизвикани от тях, Главна инспекция по труда напомня на работодателите да съобразят режима на работа и да предприемат конкретни действия за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, за което по закон носят отговорност, съобщи пресцентърът на Министерството на труда и социалната политика.

От там апелират работодателите да предприемат технически и организационни мерки, за да намалят възможните опасности за живота и здравето на работещите хора. Техническите мерки включват средства за охлаждане на помещенията и осигуряване на свеж въздух за работещите. Допълнително могат да се осигурят подходящи сенници, щори, оборудване на климатизирани помещения за почивка.

В планините и по Черноморието също ще бъде топло.

На Vremeto.bg може да видите радарни изображения на зоните с валежи в страната. DarikNews.bg и Изпълнителната Агенция за борба с градушките в съвместен проект предлагат изображения от доплеровите радари на агенцията, които обхващат районите на Северозападна България и Софийското поле, Централна Южна и Югоизточна България, както и отделни райони на североизточната част от страната.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5334 |05.07.2011 Храните с еднакви цени и в бедните, и в богатите области . 0| 4881 |03.05.2011 Код жълто е обявен в 19 области в страната . 0| 5344 |02.05.2011 10 области с код "жълто" заради дъждовете . 0| 5140 |10.04.2011 Вятърът стихва; без кодове оранжев и жълт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads