Реклама / Ads
0| 3018 |08.11.2022 НОВИНИ

Когато сме единни можело! Инициатива събра близо 500 хил. лева за пострадалите села в Карловско

.
Източник: Facebook
Инициатива на платформата Гората.бг събра близо 440 хил. лева, които ще бъдат дарени на засегнатите от наводненията домакинства в Община Карлово. Всяка наводнена къща в пострадалите села ще получи по около 2000 лева, в зависимост от броя засегнати къщи. Даренията ще се предоставят под формата на ваучери за закупуване на строителни материали и уреди за дома. Ваучерите ще бъдат раздадени до 10 дни.
 

"По желание на пострадалите и съгласно обективната необходимост - даваме приоритет на строителните материали, с възможност да се закупят мебели, домашен текстил и други от избраната верига", написаха във Facebook от Гората.бг.


"Даренията предоставяме по равно на всяка от пострадалите къщи, приблизително по 2100-2200 лв. на къща, броят на къщите се уточнява”, казват още инициаторите на благотворителната акция.

 

"Средствата ще бъдат предоставени под формата на ваучери за строителен хипермаркет, който е  добавил 20% към събраните от организацията 367 083,34 лв. и общо сумата става 440 500 лв.

 


.

 

До момента от Гората.бг са похарчили 46 113,95 лв. за платена механизация (челни товарачи, багери, камионче) - 55 машино/дни, купени 1300 кофи, 600 лопати, 63 строителни колички, 2400 ръкавици, 72 конвектора, спешни мебели, инструменти, съдомиялна за общественото хранене в Каравелово, храна за бедстващи животни, платени наеми на загубили домовете си, както и обезпечаване на наеми за 12 месеца за семейства загубили домовете си, на които помагаме, също и малък резерв.

„При приключване ще направим подробен финансов отчет и ще приложим всички документи”, написаха още от организацията.

 

Те изказват огромни благодарности на хилядите дарители, защото без тях доброто нямаше да се случи! Гората.бг благодари и на всички Доброволци, с които заедно изринаха тоновете кал от стотиците къщи, връщайки надеждата на пострадалите! 

Валидността на ваучерите е 1 година и засегнатите семейства от наводнените къщи ще получат всичко с безплатна доставка.

 

В кампанията  продължават да се отзовават още хора с желанието да дарят пари или продукти от първа необходимост.

 

Основно училище от Перник събра сумата от около 1300 лв. за помощ за наводнените села. Парите са събрани от деца и родители за 15 септември, вместо букети за учителите. Желанието им е  да ги дарят на пострадало училище или за ученически пособия на засегнатите връстници от Карловско.

 

Припомняме, че след опустошителните наводнения в карловските села, стотици доброволци от цялата страна се включиха да помагат на пострадалите къщи, а тази инициатива ще им даде още една възможност да възстановят домовете си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7706 |05.11.2022 Ех бюлетини, ех кеф: Какво се случва, когато овцете мислят, че вълците са вегани . 10| 3219 |02.11.2022 Мракобесният закон на Костадинов: когато чужди агенти викат ”дръжте чуждите агенти” . 3| 3525 |06.10.2022 Табаков: Позицията на Радев значи ли, че ще наложи вето, когато Украйна трябва да стане част от НАТО? . 0| 2680 |27.09.2022 Димитър Ковачевски: Реагираме винаги, когато има действия, които нарушават репутацията ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads