Реклама / Ads
19| 11964 |25.08.2020 НОВИНИ

#КОЙ арестува децата на хора от екипа на Иванчева, разкрили имотни измами за над 300 млн. лева

.
Биляна Петрова
Елате в четвъртък 27.08.2020 г. пред Съдебната палата да подкрепим Камен Димитров – протестиращият младеж, обвинен, че е хвърлил червена боя срещу офиса на Иван Гешев, а майка му е подала сигнали за кражби на общински имоти за милиони!
 

Той беше арестуван на 19 август за 72 ч., Софийският районен съд го освободи, но прокуратурата иска пак да го арестува и е обжалвала мярката. Часът на делото ще разберем утре – следете моята страница във Фейсбук.

 

Докога ще търпим двойния аршин?! Прокуратурата и МВР не закача провокаторите на ГЕРБ, но редовно незаконно арестува протестиращи. На свобода и без обвинения са полицаи и провокатори, които бият протестиращите - полицаите, които пребиха протестиращите под колоните, провокаторите, които нападнаха палатките с майки пред Софийския университет, провокаторите, които биха журналисти на конференцията на ГЕРБ, шофьорката от Ситняково и т.н.

 

Арестуваният на 19 август за хвърлени топчета червена боя 16 дена по-рано (на 3 август) по сградата на Съдебната палата Камен Димитров е син на Евгения Каменова – ключов служител от екипа на Иванчева,  участвала в разкриването десетки имоти измами и спасяване от кражба на имоти за 311 000 000 лв.  Това е огромна сума – равна е 150 лева за всеки пенсионер (колкото дава сега хунтата) или  по 2700 лв. за всеки жител на Младост. Това са над 20 апартамента и други помещения и над 170 парцела.  За някои от тях заедно медиите направиха предавания - може би си спомняте филма на Стоян Георгиев от БТВ за "Първа частна метростанция" (дори стълбите на Метрополитен са станали "частни") или за експресно настаняване на наематели в къща в Горубляне, което беше разкритие на Евгения Каменова.

 

В 11 случая измамите са предотвратени, защото са открити преди да се финализират сделките. За имотите, откраднати преди Иванчева да стане кмет, беше стартирана процедура за завеждане на съдебни дела, която за съжаление следващите кметове няма данни да са продължили! Още 145 имота са спасени, защото екипът на г-жа Каменова въведе в ред документите за общинска собственост за тях. Зад числата в таблицата стоят дълги списъци с конкретни имоти и могат да се докажат с документи.

 

 

Таблица 1 общо подадени сигнали до прокуратурата, разкрити и спрени имотни измами


.

 

Протестът, хвърлянето на яйца и боя са право, а не престъпление … в цивилизования свят. Не знам дали той е хвърлял топчетата с червена боя по сградата, в която е офисът на Гешев, но в цивилизования свят ПРОТЕСТЪТ Е ПРАВО, А НЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и в цивилизованите държави не арестуват никого за участие в протест.

Не само хвърлянето на яйца и домати, но и на топчета боя е съвременна и масово прилагана форма на протест в цял свят – само това лято масово бяха заливани Белгия, Дания, САЩ и т.н. Македонците през 2016 г. имаха своята "шарена революция" – масово оцветяваха сгради и паметници с боя във всички цветове на дъгата, но дори при тях нямаше арестуван!

 

Кой е арестуваният Камен?

Както и повечето протестиращи това лято, той е млад, умен и образован – завършил е във Великобритания и се е върнал преди 2 години, когато почват репресиите срещу майка му. Работи в голяма международна компания. И да, мрази диктатурата на хунтата – това е единственото му „престъпление”.

Арестът му е поредният опит за сплашване на майка му – основен свидетел за имотните измами за милиони.

Каменова беше основен двигател в спасяване на общинските имоти и разкриване на измамите. Нещо повече – малко след нашия арест през април 2018 г., тя лично подаде в прокуратурата 3 от сигналите за измами с над 20 жилища и други помещения – заедно с доказателства – мечта за всеки прокурор. За честния прокурор почти не остава работа.

Какво се случи? Почти две години и половина няма данни прокуратурата и следствието да са напрашили нещо.

 

За сметка на това върху Каменова се оказва постоянен натиск от всички институции. Тя е уволнена от атакистът Румен Русев - марионетката, незаконно избрана от ГЕРБ да замества Иванчева. Петър Кърджилов осъди на първа инстанция ръководения от Елен Герджиков и ГЕРБ Столичен общински съвет за незаконното избиране на Русев. Сега се чака реяението на Върховния административен съд. След това НАП „случайно” ѝ назначават няколко данъчни проверки – за да я държат под постоянен стрес.

 

Но Каменова не се поддава на натиска и не се отказва, не оттегля сигналите.

На 20 август все пак Каменова е  извикана в националното следствие да даде показания като свидетел за разкритите имотни измами. Тя обаче не може да свидетелства, защото съвсем „случайно” предишната сутрин тормозът върху нея се засилва – на 19 август арестуват сина ѝ, за твърдяното „престъпление” от 3 август – 16 дена по-рано.

 

В 7 ч сутринта в дома ѝ пристигат дузина полицаи. Обискът трае 3 часа, като през това време тя дефакто е била незаконно държана под полицейско наблюдение, без документи, без телефон и възможност да се обади на адвокат. Не е допусната да наблюдава обиска в собствения си дом, което също е нарушение.

 

Биляна Петрова, бивш зам.-кмет на район "Младост" в София

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5136 |24.08.2020 Симпатизант на ”БОЕЦ” - арестуван при опит да стигне до Гешев . 24| 4713 |24.08.2020 Гореща точка: Беларус. Полицията арестува двама опозиционери на Лукашенко . 9| 8128 |24.08.2020 Адвокат за протестиращ на Околовръстното: Глиги е арестуван! . 1| 4935 |21.08.2020 Арестуваха капитана на Манчестър Юнайтед в Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads