Реклама / Ads
3| 2227 |16.09.2024 НОВИНИ

Кой е килърът, задържан за второто покушение срещу Тръмп?

.
Райън Уесли Рут
На игрището за голф били открити оръжие, мерник, GoPro камера и две раници, в които имало керамични плочки. Предполага се, че стрелецът искал да ги използва като бронежилетка. Задържаният е идентифициран като Райън Уесли Рут, на 58 години. Според медийни информации той е свързан с изпращането на чуждестранни бойци в Украйна да се бият срещу Русия. През лятото на 2022 г. той е пътувал до Киев, където е дал интервю за Франс прес.
 

"Путин е терорист и трябва да му бъде сложен край. Имаме нужда от всички по света да дойдат и да подкрепят украинците, да сложат край на тази война", казва Райън Уесли Рут.

 

Задържаният е живял през по-голямата част от живота си в Северна Каролина. През 2018-та година се мести в Хавай, където заедно със сина си управлявал компания за изграждане на навеси. Синът му го описва като: "любящ и грижовен баща".

 

В полицейските регистри той, обаче, има досие включително за незаконно притежание на оръжие, противопоставяне на полицейски заповеди.

 

"Не съм го виждала от известно време, не знам какво си е мислел напоследък. Но преди, този камион беше пълен с откраднати предмети", обясни Ким Мунго, съседка на Райън Уесли Рут.

 

Заради мерките за сигурност Тръмп остана няколко часа на игрището. В писмо до сипматизаните си, той увери, че е добре.

 

Опонентът му за Белия дом - Камала Харис заклейми насилието. "Бях запозната с докладите за стрелбата близо до бившия президент и неговата собственост във Флорида. Радвам се, че той е безопасност. Насилието няма място в Америка".

 

Американският президент Джо Байдън също коментира инцидента: "Изпитвам облекчение, че бившият президент е невредим. Както съм казвал много пъти, няма място за политическо насилие или каквото и да било насилие в нашата страна.

 

Разпоредих на моя екип да продължи да гарантира, че Тайните служби разполагат с всички ресурси, възможности и защитни мерки, необходими за гарантиране на постоянната безопасност на бившия президент", каза той.

 

Бившиятпрезидентът не е обявил промени в графика си. Довечера Тръмп ще говори на живо в X от имението си "Мар а Лаго", за да представи платформа за криптовалути на синовете си.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2165 |16.09.2024 Трагедия в Турция: Една жертва и 30 ранени при експлозия във фабрика за макаронени изделия . 0| 2283 |16.09.2024 Златото е най-конвертируемият актив в момента, нивото на страх се увеличава . 2| 2490 |16.09.2024 НСИ: Вече 15-и месец годишната инфлация в България е едноцифрена и продължава да намалява . 0| 3064 |16.09.2024 Децата на света: Рискове и приключения по пътя към знанието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads