Реклама / Ads
2| 3653 |04.04.2023 НОВИНИ

Кои са шампионите по лични гласове на изборите?

.
Манол Пейков
Издателят Манол Пейков влиза в парламента директно от седмото място в листата на ”Продължаваме промяната” - Демократична България в Пловдив. Заради преференциите се изкачи до второто място след водача Никола Минчев. Получава близо 5000 лични гласа и отдава подкрепата за себе си на каузите, за които се застъпва.
 

"През цялото време се опитвах да бъде максимално полезен и прозрачен, и достъпен в нещата, които правех. За Украйна, за Турция и Сирия", каза Пейков.

 

Има два опита като депутат, но заради политическата картина в последните две години, той не е дълъг. Сега ще се закълне като народен представител с други надежди. А последната му инициатива е спасяването на родната къща на Димитър Талев в Прилеп - събира средства да я откупи.

 

Във Варна за пореден път шампионка по преференции е Славена Точева от ГЕРБ. Сега тя спечели 10 155 лични предпочитания, а водачът Даниел Митов е с 4339. Точева беше сложена трета след Красен Станчев. Бие и собствения си рекорд - на предишните избори тя спечели 7306 преференции. Но звездата ѝ изгря през април 2021 г., когато с над 6000 от 25-то място стана втора.

 

А в Благоевград Стефан Апостолов отново е отличник по лични гласове с над 7033 преференции. Футболният съдия, син на кмета на Симитли Апостол Апостолов, традиционно се кандидатира като последен в листата на ГЕРБ и я пренарежда. Меsтните го познават.

 

В София също има размествания. В най-големия многомандатен избирателен район в столицата - 25-и, най-много лични гласове има Бойко Борисов, повече и от предишния шампион по преференции Христо Петров - Ицо Хазарта.

 

В 23-ти район пък бившият министър Божидар Божанов изпреварва всички кандидат-депутати от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" и се нарежда втори след водача Кирил Петков. Неговите 8562 преференции го изкачиха от деветото място право към парламента.

 

А в 24 МИР водачът на листата на ПП-ДБ Христо Иванов има най-много преференции за района - 7827, а Лена Бориславова, не само е втора в листата, но и по лични гласове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3277 |04.04.2023 МВР разследва рекордьорката Славена Точева във Варна и кметове за купуване на гласове . 5| 6283 |03.04.2023 Журналист: Математиката на ДПС се оказа грешна. Забравиха "Възраждане" с преливането на гласове към ИТН . 2| 2947 |03.04.2023 Експерт: Купуването на гласове става по секции, по компактни населени места . 4| 2817 |03.04.2023 Вотът в чужбина при обработени близо 96% протоколи: Най-много гласове за ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads