Реклама / Ads
0| 4696 |29.03.2017 НОВИНИ

Кои стари лица излизат от НС и кои ще са новите депутати?

.
Кои знакови лица напускат политическата сцена и кои нови се появяват на нея? Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов и Михаил Миков от БСП остават извън парламента заради променения устав на партията.
 
Цецка Цачева също може да гледа парламента отвън. Тя е изместена от други кандидати в листата си чрез преференциален вот. Ако никой от двамата не се откаже, а те вече заявиха, че няма да го направят, Цачева не просто няма да има възможността да бъде председател за трети път, а изобщо няма да бъде в парламента.

Вечната опозиция Георги Кадиев, колегата му по поведение Радан Кънев, Мартин Димитров, най-говорещият от ГЕРБ, който после се припозна като десен Методи Андреев са все хора, които няма да виждаме в 44-тия парламента. Лютви Местан, колежката му Мариана Георгиева, както и създателя на новата дума „ваканцувам” Хюсеин Хафъзов също остават извън НС.

 

Парламентът отваря обаче врати за чисто нови за политиката лица. Крум Зарков от БСП ще бъде запомнен с изказването по НТ: „Извинявайте, че закъснях, но с друга група ченгета от Държавна сигурност крояхме как да мъчим нечий дядо”.

 

Нона Йотова, позната от години, но не и в политиката, също е сред новите лица. От другата страна ще са още Елена Йончева, Тома Томов, Славчо Велков и Иво Христов. Весела Лечева се завръща на политическата сцена активно. Синът на кмета на Симитли - Стефан Апостолов, става депутат от ГЕРБ. Момчето е футболен съдия и казват, че влиза с рекордна преференция.

 

Друг спортист - параолимпиецът Михаил Христов, влиза на страната на червените. Велислава Кръстева досега беше пресаташе на ДПС, а от неделя вече е с място на депутатските банки.

 

Димитър Аврамов, бивш депутат на ГЕРБ, напусна Народното събрание, след като през 2012 г. го арестуваха за търговия с влияние. Малко по-късно беше оправдан, а  сега може би се връща отново – само че от ДПС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4004 |28.03.2017 За финансова столица на Европа се борят Франкфурт, Париж и Амстердам . 1| 3647 |26.03.2017 14 000 полицаи бдят за изборите . 1| 3467 |24.03.2017 Променя се движението в столицата за изборите . 1| 4208 |23.03.2017 Зам.-министър опитал да спаси убития полицай в Лондон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads