Реклама / Ads
1| 2347 |12.07.2024 НОВИНИ

Независимите депутати са трета сила в парламента

.
В Народното събрание
Депутатите, верни на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, вече са повече от лоялните на съпредседателя на партията Делян Пеевски. Това се случи, след като в петък още двама народни представители напуснаха парламентарната група на ДПС, доминирана от Пеевски.
 

От общо 47 депутати, които влязоха в Народното събрание от ДПС, само 23 останаха в парламентарната група. Останалите 24 вече са независими депутати и се смятат за верни на Доган.

 

Новината идва ден след като Пеевски изключи общо 17 депутати от групата. По-рано от нея вече бяха изключени трима. В четвъртък още двама - Ахмед Вранчев и Димитър Николов, поискаха да напуснат.


В петък към тях се присъединиха Ибраим Зайденов и Мюмюн Мюмюн, с което групата на ДПС в парламента се сви до 23 членове.

Така от втора сила в парламента ДПС вече е четвърта - след ГЕРБ, „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) и „Възраждане“.

 

С нарастването на броя депутати, изключени или напуснали групата на ДПС, независими народни представители в парламента в петък станаха 38.

 

Така те се изравниха с третата по големина парламентарна формация - „Възраждане“. ПП-ДБ има 39 депутати, т.е. само с един повече от независимите.

Освен 23-мата от ДПС, в групата на независимите попадат и всички 13 депутати, които влязоха в парламента като част от „Величие“. Миналата седмица тяхната парламентарна група също се разпадна след взаимна размяна на обвинения между водещите фигури във формацията - Николай Марков и Ивелин Михайлов.

 

Независим депутат е и Калоян Методиев, който беше изключен от групата на БСП още преди първия ден от работата на парламента.

Независимите депутати няма да имат възможност да се организират в нова парламентарна група. Това стана ясно от заседанието на парламента в петък, в рамките на което се обсъжда и гласува правилникът за работа на Народното събрание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 15797 |12.07.2024 Каква е разликата между българските и гръцките плажове? . 8| 5518 |12.07.2024 Немски политици: Войната вече е в Европа, след опита на Русия да убие шефа на оръжейната компания "Райнметал" . 3| 2347 |12.07.2024 Пиар експерт: Етническата карта е политическа дъвка, да не се хващаме за нея . 1| 11537 |12.07.2024 Валери Йорданов за ФрогНюз: Ще се опитам да изкарам “Караконджул” извън Народния театър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads