Реклама / Ads
0| 4191 |24.04.2019 НОВИНИ

Очакват поток от румънци по празниците във Варна

.
За празниците ще има засилени мерки за сигурност
Празниците в Румъния са слети. Очаква се трафикът да бъде най-интензивен на 1 май, когато туристите ще се прибират обратно в родината си. От 25 април до 1 май в курортите край Варна ще бъдат командировани двама румънски полицаи, които ще действат в съвместни екипи с българските си колеги.
 

Хиляди румънски туристи се очаква да преминат през ГКПП "Дунав мост" по Великден и да посрещнат празниците в България - основно по Черноморието. По този повод е създадена организация с румънските власти, с агенция "Митници" и с Гранична полиция за недопускане на задръствания в района на граничния пункт, съобщава директорът на областната дирекция на МВР в Русе старши комисар Теодор Атанасов.

 

По думите на комисар Илиян Илиев, началник отдел "Охранителна полиция" в дирекцията на МВР в крайморския град, в комплексите се очаква да пристигнат около 15 хиляди гости. Поради тази причина полицейското присъствие ще бъде засилено, като ще работят включително Контролно-пропусквателните пунктове на входовете на курортите.

 

Вече е създадена организация за осигуряване на охрана около всички храмове по празниците, допълни Илиев. По думите му акцент за служителите на дирекцията ще бъде и спокойствието в кварталите на Варна и в малките населени места в региона.

 

По празниците ще има засилен контрол на входовете на града в посока Варна, Шумен и Добрич, допълни главен инспектор Петко Камбуров, началник на сектор "Пътна полиция". По пътищата в трите посоки ще има и непрекъснато действаща автоматична техника за контрол на скоростта на автомобилите. Традиционно ще бъдат засилени проверките за употреба на алкохол и дрога от шофьорите, но тази година полицаите ще следят активно и за нарушения от пешеходци. 

 

 Началникът на сектор "Пътна полиция" в Русе главен инспектор Михаил Манов обясни, че ще има засилено полицейско присъствие по пътищата Русе-Бяла и Русе-Разград, особено в най-натоварените часове. Ще бъде организирана и специализирана полицейска операция за скорост, употреба на алкохол и на наркотици, правоспособност и използване на предпазни колани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4606 |18.04.2019 Румънци продават и печелят от пепел на ”Нотр Дам” . 8| 4389 |15.04.2019 Очакват се обвинения за Местан за тежката катастрофа . 1| 4455 |06.04.2019 Проблеми с GPS системите по целия свят се очакват днес . 2| 3918 |03.04.2019 Консорциум ”Аркад” ще строи българския участък на ”Турски поток”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads