Реклама / Ads
13| 6776 |26.04.2020 НОВИНИ

Комисар Хаджиев: Кристиан е карал, не са вземани проби на спътниците му

.
Георги Хаджиев
Иззети са всички записи от камери от района на катастрофата на Милен Цветков. Незабавно след удара екипи на СДВР посетиха мястото на катастрофата. Това каза пред bTV директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.
 

"От данните, които са налични, става ясно, че към момента на ПТП Симона Цанкова и Георги Иванов са спътници. Има информация, че Георги Иванов напусна местопроизшествието, а приятелката на Кристиан не е. За нас е ясно кой е шофирал", добави той.

 

"Има и свидетелски показания, които посочват, че Кристиан е карал. ДНК експертизата предстои", каза директорът на СДВР.

 

"Това наистина не е за първи път. Целта на адвокатите не е коректна. Не е коректно през медиите да се опитват да разколебават и да се влага съмнение в разследващите органи. Видях различни експерти, които твърдят, че записите са манипулирани. Аз гарантирам, че всички доказателства са иззети по реда на наказателно-процесуалния кодекс", каза още Хаджиев.

 

"От момента на постъпването му в сградата на СДВР Георги е бил с адвокат. Нали не смятате, че някой ще му оказва натиск. Това е опит на адвокатите през медиите абсолютно непочтено да разколебават обвинението", каза той.

 

"Проби на спътниците не са правени. Не е необходимо и няма такова основание, за нас е ясно кой е извършител на това деяние. Човек след такъв коктейл от наркотици няма как да е адекватен на пътя", каза той.

 

"През 2017 е наложено административно наказание на майката на Кристиан - Десислава. Делото е архивирано в Софийския районен съд. Няма пречка делото да бъде възобновено", каза още той.

 

"Нападението над Слави Ангелов беше извършено на 17 март. Отначало стана ясно, че нападателите са трима. От камери се видя ясно кои са извършителите. Изискахме от "24 часа" статии на Слави Ангелов за последните 2 години, за да търсим причина за това посегателство. Направи се оглед и се иззеха важни за самото дело доказателства, които по безспорен начин доказват участието на тези лица в това престъпление - биологични следи, неща, които в процеса ще станат ясни. Тези обстоятелства бяха подкрепени от свидетелски показания", добави Хаджиев.

 

"Ако се открие поръчител на това престъпление, ще бъдат уведомени всички медии и самоличността му ще бъде разкрита", добави той.

 

"Делото за певицата Лилана е за организирана престъпна група. В момента тече мярката в Специализирания наказателен съд. В края на деня ще стане известно какво е преценил съда", каза комисар Хаджиев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8134 |25.04.2020 Експерт: Кристиан се е ''вкаменил'' след коктейла от марихуана, амфетамини, кокаин и лексотан . 12| 6962 |24.04.2020 Върховният комисар на ООН предупреди: Страни се възползват от коронавируса, за да накарат медиите да замълчат . 13| 8940 |23.04.2020 Д-р Цветеслава Гълъбова: Комбинацията наркотици не прави Кристиан невменяем, да не разбира постъпките си . 15| 4201 |23.04.2020 Съдът остави Кристиан Николов в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads