Реклама / Ads
7| 5646 |05.02.2010 НОВИНИ

Комисията Кушлев запорира хотел на Доган

.
Запориран е хотела на Доган - Каза Домини
Хотелът в Рибарица "Каза Домини", който се свързва с лидера на ДПС Ахмед Доган беше запориран от окръжния съд в Ловеч. Макар като собственик на хотел да беше известен Арбен Хавальов, всъщност е на няколко фирми и на Юрий Дудински.
 
Запорът е по искане на комисията за конфискация на престъпни имоти, известна на името на председателя си Стоян Кушлев. Информацията за мярката беше огласена днес от комисията.

На Юрий Дудински е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, която е източила над 10 млн. лв. ДДС чрез десетки фиктивни или фалирали фирми. Заедно с него за това престъпление се разследва и Хавальов.

Frognews.bg, че преди по-малко от 10 дни Хавальов бе осъден условно също за източване на ДДС. За схемата е регистрирана фирма с фалшива самоличност, сглобена от обявени за изгубени лични карти. Тогава лидерът на ДСБ Иван Костов писа на комисията "Кушлев" и попита започната ли е процедура за отнемане на имотите на Хавальов.

В отговор Кушлев заяви: "Около хотела има много потайности, в които е забъркана и една известна бизнес дама".

Хотел "Каза Домини" е собственост на пет фирми и Юрий Дудински. Дружествата са "Протико ил" ЕООД, "Боила студиос" ЕАД, Рийл естейт инвестмънт" ЕООД, "Роял Билдингс" ЕООД и "Виа Понтика - Поморие". Всички без последната се управляват или са собственост на Дудински.

"Виа Понтика - Поморие" е придобила собственост в хотела на 30 декември 2009 г., показа имотният регистър. Продавач по сделката е "Роял Билдингс".

Самото дружество "Виа Понтика - Поморие" до 27 февруари 2009 г. е било собственост на "Феста холдинг" (83.6% от капитала) и лично на шефа на съвета а директорите на "Феста холдинг" Петя Славова (16.4% от капитала). След това Славова и "Феста холдинг" са продали дяловете си "Ремингтън интернешънъл инвестмънтс". Последното е регистрирано във Вашингтон и се представлява от Херберт Елингер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4631 |03.02.2010 ЕК ни подгони за заменките на Станишев, Доган и царя . 0| 5109 |02.02.2010 Дянков назначи нов шеф на комисията по хазарта . 12| 5822 |02.02.2010 СДС откри тайна кореспонденция на Башев и Доган за финансиране на проект в Рибново . 4| 5069 |01.02.2010 Кушлев отнема имущество за над 8 млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads