Реклама / Ads
12| 5817 |02.02.2010 НОВИНИ

СДС откри тайна кореспонденция на Башев и Доган за финансиране на проект в Рибново

.
СДС оповести, че кметът на Рибново е писал писмо до Ахмед Доган, в което лично го молел да финансира проект за канализация в селото. "Сините" обявиха, че редица злоупотреби на миналото правителство умишлено не са предавани на Комисията за борба с корупцията.
 

От СДС оповестиха данни за злоупотреби по Програмата за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), Държавен фонд „Земеделие” и Националната агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ). Лидерът на СДС Мартин Димитров заяви - Ахмед Доган преди няколко месеца обясни, че няма парламент, а става каквото той каже. Кметът на Гърмен Ахмед Башев е поискал пари по ПУДООС за изграждане на канализация като писмото е изпратено до Ахмед Доган с копие до министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров. Това е станало на 28 ноември и след 13 дни писмото е придвижено. След като писмото е заведено в ПУДООС, на следващия ден са получени средства. В други села по 3 - 4 години, например Горно Асеново, не са получавани средства по такива подадени проекти. „Очевидно са финансирани проекти по партийна принадлежност. Призоваваме премиера и всички министри - да задействат контролните механизми във всяко министерство и да бъдат дадени сигнали на съответните органи. Нека хората от администрацията, които са замесени, да бъдат отстранени. Искаме и закриване на ПУДООС”, каза Мартин Димитров.

Димо Гяуров обясни, че налице са доказателства за още няколко финансови далавери. В село Крумово е подаден проект за изграждане на канализация. Стойността е над 1,2 млн. лв. , но ПУДООС отпуска 1,5 млн. лв., което е с половин милион повече. Друг сигнал е, че в Несебър по ПУДООС са отпуснати 1,7 млн. лв. за дейности, които нямат нищо общо с програмата.

Други сигнали за злоупотреби са в НАПИ, където от 2008 до 2009 година авансово са разплатени над 10 млн. лв. за пътища, които не са осъществени, а никой не търси резултатите от тези договори. Гяуров уточни, че тези сигнали, които изнасят от СДС, не са постъпили в Комисията за борба с корупцията към НС, но там са постъпили други данни за злоупотреби.
В ДФ „Земеделие” има разплатени 90 млн. лв. за несъществуващи обработваеми земи, 60 хил. лв. са разплатени за консултантски договори, а 300 хил. лв. са дадени за изготвянето на стратегия за човешки ресурси от 8 страници. От СДС призоваха ресорните министри обработят данните и да ги поднесат в удобен вид на прокуратурата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5356 |29.01.2010 Борисов и Ердоган бистрят комшулука на тайна среща . 0| 6743 |29.01.2010 Не откриха турски свидетели срещу вдовицата на Самоковеца . 0| 5225 |27.01.2010 СУ “Св.Кл.Охридски” откри сезона на кандидат-студентите . 0| 4686 |19.01.2010 „Биг брадър” откри ловния сезон в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads