Реклама / Ads
5| 2738 |22.05.2023 НОВИНИ

Кондов: Начинът, по който РСМ се отнася към България, не е най-бързият път към нейната интеграция в ЕС

.
Източник: БГНЕС
Начинът, по който Северна Македония продължава да се отнася към България, със сигурност не е най-бързият път към нейната интеграция в ЕС.
 

Това заяви пред журналисти служебният министър на външните работи Иван Кондов след Съвет ”Външни работи” в Брюксел, предаде БНР.

 

По време на заседанието министрите на външните работи на ЕС проведоха работен обяд с колегите си от Западните Балкани. Министър Кондов сподели какви въпроси са поставили някои от тях:

 

"Някои от колегите поставиха въпроса за по-бързото разширяване или за една по-бърза писта. Естествено, от наша страна посочих, че е изключително важно да се спазят всички ангажименти, включително промяната на конституцията Посочих също така, че при сегашната ситуация, при която България е споменавана по този начин, както се случи и с продължаващите нарушения на човешките права - това със сигурност не е пътят към по-бърза интеграция конкретно за Северна Македония."

 

Запитан дали е срещнал разбиране, Иван Кондов отговори:


"Така или иначе много държави казаха, че ЕС е съюз, базиран на ценности, така че трябва да се справят всичките изисквания за европейската интеграция", отбеляза той.

 

Шефът на МВнР е провел двустранен разговор с колегата си Буяр Османи в опит да се разтълкуват думите на министър-председателя на западната ни съседка Димитър Ковачевски, че дискурсът на България съм Северна Македония е много подобен на този на Руската федерация към Украйна:


"Той се опита да обясни, че де факто изказването на министър-председателя е било свързано с конкретни политици, а не по принцип с политиката на България, но аз му поставих въпроса защо при това положение е посочена България, а не конкрлетния политик, който те са визирали", допълни министърът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4034 |20.05.2023 Мъж, който дълго време трвърдеше, че е син на Ален Делон е открит мъртъв в Париж . 19| 2931 |20.05.2023 Министър Кондов: България е готова да участва в построяването на нова Украйна след войната . 9| 2839 |19.05.2023 До 20 години зад решетките за пиян или дрогиран водач, който убие човек на пътя . 3| 3086 |19.05.2023 Минчев: Видяхме недъзите на начина, по който функционира българската прокуратура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads