Реклама / Ads
7| 21638 |06.11.2022 НОВИНИ

Коне или гаубици изпраща Ким Чен Ун на Путин? Какво разкриват снимки на мистериозния влак от космоса?

.
Снимка, показваща движението на мистериозния влак... Източник: Слободен печат
Дни след като Съединените щати заявиха, че разполагат с информация, че Северна Корея тайно доставя на Русия артилерийско оръжие, базирана във Вашингтон НПО, която има достъп до сателитни изображения и наблюдава събитията в Северна Корея, съобщи, че влак е преминал от Северна Корея в Русия.
 

Те добавят, че това се е случило за първи път през последните няколко години, но също така, че руската ветеринарна служба съобщи, че влакът, преминал корейско-руската граница, е превозвал коне. Това съобщава македонската медия Слободен печат.

 

„Невъзможно е да се определи целта на влака, който видяхме на кадрите, но това идва на фона на съобщенията за продажби на оръжие на Северна Корея на Русия и подновена търговия между двете страни“, казват от организацията.

 

В доклада им се посочва, че в 10:24 ч. местно време е бил забелязан влак, състоящ се от локомотив и три затворени вагона от корейската страна на границата, а в 13:10 ч. от руската страна. В 14:29 часа на гара Хасан, на около два километра от границата, се вижда локомотив с три вагона, докато в същото време три по-малки покрити вагона или евентуални контейнери с автомобили са били на съседната железопътна линия.

„Не може да се определи дали се извършва прехвърляне на материал или нещо друго и местоположенията на тези влакове може да не са свързани“, се казва в доклада.

 

Русия и Северна Корея отвориха отново железопътен мост, който беше затворен от 2020 г. поради пандемията от Covid, според изявление на руската държавна ветеринарна служба в сряда. Влакът, който видяха от 38 North Company, беше първият, откакто мостът беше пуснат за движение.

 

Северна Корея заяви през септември, че никога не е доставяла на Русия оръжия или боеприпаси и не планира да го прави.

 

Белият дом обаче заяви, че Вашингтон разполага с информация (включително снимки от космоса), която показва, че Северна Корея тайно доставя на Русия значителен брой артилерийски снаряди и се опитва да прикрие доставките, като ги насочва през страни от Близкия изток и Северна Африка.

 

Вече няколко разузнавателни служби на големи държави са категорични, че Ким Чен УН и Владимир Путин са се договорили Северна Кория да помогне на Русия с оръжия и боеприпаси. Кремъл припомнил на Пхенян, че години наред Москва помага на северно-корейската армия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5675 |05.11.2022 Посланикът на Украйна: Решението на депутатите е важно, дали сме заявки за С-300, гаубици 152 мм, Су-25 и МиГ-29 . 9| 3688 |05.11.2022 Иво Инджев: Очаквам протакане на решението за изпращане на оръжие за Украйна . 21| 3733 |05.11.2022 Тодор Тагарев: Следващата седмица изпращаме боеприпаси на Украйна . 1| 2972 |04.11.2022 По-голям капацитет на интерконектора с Гърция обсъдили Христов и Стоянов в Ревитуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads