Реклама / Ads
2| 5933 |23.05.2020 НОВИНИ

Константин Папазов: Дарението от Пеевски отива за болница, ако ФК ”Левски” събере 1,5 млн. лева

.
Константин Папазов
Дарението на депутата на ДПС Делян Пеевски от 500 000 лв. може да бъде пренасочено от футболния ”Левски” към болница, ако в часовете до 24 май феновете успеят да съберат сумата от 1,5 млн. лева, която е нужна на клуба, за да може да продължи да съществува.
 

Това обяви баскетболният треньор Константин Папазов пред бТВ.

 

"Когато се случи проблемът с акциите, седнахме екипът от 8-10 човека, воден от Павел Колев, правихме някаква стратегия и на 14-ти се озъбихме след това, което се случи пред Министерски съвет. Имахме 10 дена до рождения ден, сетихме се, че на рожден ден се ходи с подарък и направихме този призив. Трябваха светкавично да бъдат събрани 1,5 млн. лева, за да може да не разтрогват играчите. Трети месец играчите не са получавали пари, обаче магията "Левски" и моралът ги държи там. Отворихме дарителска сметка, апелирахме към всички и дойде това дарение. Какво можеше да направим? Да го откажем? Призовавам всички левскари. Имаме 48 часа и имаме идеалната възможност да съберем необходимия 1,5 млн. лева и тогава да отидем да говорим с господин Пеевски дали тези пари не можем да ги пратим в някоя болница. Тогава можем да имаме претенции", заяви Папазов.

 

Той беше категоричен, че не се чувства употребен от финансовия благодетел на "сините" Васил Божков. Първоначално се очакваше на Папазов да бъде даден мажоритарният пакет акции на клуба (86,6%), но в крайна сметка те бяха джиросани на министър-председателя Бойко Борисов от фактическия им собственик Георги Попов. Премиерът отказа да ги приеме, а след анкета в социалните мрежи, Божков обяви, че техен притежател ще стане Наско Сираков, "при негово съгласие".

 

"Той даде предложение и абсолютно заслужено Наско Сираков спечели. Феноменално беше неговото присъствие при ваш колега. След това в продължение на 3 дни, никога "синя" България не е била толкова обединена, защото неговата фигура е с друго измерение", заяви Папазов и допълни:

"На 12 май ми беше криво, защото имах уговорка с господин Божков. Не се чувствам унизен, казвам го най-искрено. Към 12-ти, ако ми е било тежко, на 22-и съм най-щастливият, защото няма по-подходящ от Наско Сираков. Той щеше да бъде в моя бъдещ екип. Видяхте огромната "синя" любов. Притежава експертиза и харизма. Те са тези, които го правят различен и го качват на друго ниво в очите на всеки един любящ фен. Наско Сираков не може да бъде номер 2. Той е роден да бъде номер 1. Господ гледа и се случва най-доброто. Нито за момент не се чувствам употребен. Аз съм готов, в името на "Левски", да бъда употребяван всеки ден, ако това е цената".

 

Баскетболният специалист разкри, че именно неуспешното предаване на акциите на Борисов, в което участва журналистът Сашо Диков, е накарало Сираков да изяви желание да приеме акциите. Той беше подкрепен с над 28 000 гласа в анкетата на Божков, а повечето фенски организации на "сините" също изразиха подкрепата си.

 

"Денонощно сме заедно. Когато човек отива в такава тежка материя, трябва да получава съвети. Ако до 12-ти съм ползвал съветите на Сираков, на 12-ти следобяд той изригна след едно недостойно поведение на ваш колега, който беше употребен, и решение, което не отговаря на нивото на господин Божков. На 14-ти сутринта видях Наско Сираков озверял в добрия смисъл - енергичен, такъв, какъвто го познаваме. Защото в България силните фигури се избягват. Най-успешният тандем Сираков - Мъри Стоилов, в последните години не успява да се засече на "Герена". Сега се случват нещата по естествен начин. Той изглеждаше един, когато трябваше да ми дава вятър в гърба, да бъде силата Наско Сираков, и по друг, когато имаше опит да се осмее институцията "министър-председател". Той възкръсна като птицата Феникс.", каза той.

 

Папазов заяви, че след края на седмицата ще се върне към задълженията си в баскетболната зала, където е треньор на "Левски Лукойл", но ще продължи да помага и на футболния тим. Според него бъдещето на "сините" зависи от активността на феновете, които купуват билети и артикули и посещават мачове.

 

"Трябва да се направи анализ. Мога да бъда упрекван аз, да кажа, че сърдечно благодаря на всеки един - от Томас Лафчис, през Владо Грашнов, зад гърба му Майкъл Чорни, Тодор Батков, Иво Тонев, Ники Иванов, Сашо Ангелов, през Спас Русев и сега през господин Божков. Тези хора, без никакви икономически инструменти даваха, за да съществува "Левски". Реално тази схема вече е изчерпана и смятам, че "Левски" е първият клуб в страната, който ще покаже новия модел на управление. Този, който трябва да бъде моделът на бъдещето. "Левски" има огромен потенциал в своите фенове, в своята "синя" общност, която и сега още седи притихнала и не знае какво следва. Защо? Аз съм максималист. Вчера се гордеем, че сме продали 17 000 стадион виртуално, няма да има никакво събитие. Знам, че някои хора са купили по 106 билета. Значи това не са 17 000 човека. Активната група от "синьо" любящи фенове е в тези рамки. Ние трябва да успеем и най-вече Наско Сираков - неговият авторитет, неговият образ е този, който би трябвало да поведе още последователи. "Левски" ще бъде силен и автентичен, когато 100 000 вървят по този път. Тези 100 000 ще калкулират определен финансов потенциал. Той ще бъде фундаментът, на който ще бъде изграждан бъдещият "Левски". Тези хора ще се чувстват част от това управление. Който има зад гърба си тези 100 000, които са купили карти, билети, артикули и са на всеки мач до последната седалка, ще отидем при всеки рекламодател и с висока вдигната глава ще кажем: "Ние имаме това, този човешки ресурс зад гърба си. Вие може да ползвате този човешки потенциал и потребител за вашата марка", каза още Папазов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5485 |20.05.2020 ”Левски” прие дарението от фирмата на Пеевски . 0| 6878 |20.05.2020 Тити Папазов цинично: Дарението на Пеевски за Левски е като респиратор за болен . 0| 7625 |19.05.2020 Тръст ”Синя България” с позиция против дарението на Пеевски . 45| 7190 |14.05.2020 Константин Папазов: Лошо изиграна пиеса от най-лошия актьор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads