Реклама / Ads
2| 3938 |12.11.2022 НОВИНИ

Константинова уверява: Не може да има общо управление между ПП и ГЕРБ

.
Имаме ясна позиция - в съюз и общо управление с ГЕРБ няма как да влезем. Няма как да имаме общо управление. Виждаме и инсинуации по темата с газа, около което обаче същевременно върви да се влезе в общо управление. Едва ли липсата на наша подкрепа им пречи да направят правителство. Няма как опозицията да ти пречи да направиш правителство.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия Калина Константинова от “Продължаваме Промяната”.

 

Тя отсече, че няма да има хора, които да се обърнат към подкрепа спрямо ГЕРБ. Тя заяви, че думите на Александър Дунчев, че в ПП има хора "жадни за власт" и посочи, че не познава такива.

 

"Водили сме много пъти този разговор. Хората, които имат желание да участват по някакъв начин в управление с ГЕРБ, не са сред нас", категорична бе Константинова.

 

Тя повтори тезата на ПП, че на миналите избори те са били в същата ситуация и са направили всичко възможно за излъчване на кабинет. В същото време обаче по думите й в момента от ГЕРБ не правят нищо и са “в пълна безпомощност”. 

 

“Поведението им за мен е напълно неразбираемо. Трябва не да чоплят нас, а да се заемат със съставяне на правителство. Това е тяхната задача. Колкото и да се опитват да натискат в тази посока, те трябва да се откажат”, посочи още Константинова.

Константинова припомни корупционните скандали около управлението на Борисов и партията му, включително около строежа на АМ “Хемус”. 

 

Тя отказа да развива теории за това при кого ще отиде третият мандат. 

 

“ГЕРБ свалиха работещо правителство. Решения можеше да има още в предишния парламент. Питахме ги какъв им е планът и сега месец и половина след изборите не знаем. Не виждаме никакви стъпки в посока действие. Няма резон в това да се изземва отговорността на ГЕРБ, да се изпреварват събитията. Преди това има други неща да се случат - преговори и прочее. Първият предстои. Не разбирам защо са разговорите за втори и трети мандат”, заяви още Константинова. 

 

“Не сме изоставили БСП като коалиционен партньор. Те се обявиха за връщане на хартиената бюлетина, борбата за връщане на статуквото и даване на служебна победа. 15% от всички бюлетини бяха невалидни. Вота на хората е отишъл в кофата. Помните припадащите хора в “Арена Армеец”. Статуквото иска да се върне обратно на власт през престъпни действия”, коментира Константинова разрива в БСП. 

 

Тя посочи, че няма доказателства за манипулации на софтуера. 

 

“Като председател на Комисията по електронно управление направих широко обществено обсъждане за машинното гласуване. Казаха експерти, че няма никакви данни за манипулации и страх сред възрастните. Не се наблюдава по-ниска избирателна активност на възрастните хора. Точно обратното - в секциите има по-висока избирателна активност. Няма нито една организация от IT сектора за връщане на хартиената бюлетина”, обясни още Константинова.

 

Константинова загатна възможно обединение на ПП и ДБ около “Спаси София” на местните избори догодина. Разговорите обаче тепърва предстоят, заяви Константинова. Те ще бъдат по-скоро за политики.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5610 |11.11.2022 Социологът Ев. Славкова: Президентът няма да даде третия мандат на ДБ и Янев, може би пак ще го връчи на БСП . 8| 11184 |11.11.2022 Ваня Григорова: Депутатите може да се нахранят за 3 лева, но хората на улицата гладуват . 1| 3326 |11.11.2022 Twitter може да фалира, предупреди Мъск . 1| 2866 |10.11.2022 Парламентът може би ще успее да задължи служебното правителство да внесе Бюджет 2023

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads