Реклама / Ads
1| 4158 |09.02.2019 НОВИНИ

Концепцията на Каракачанов за ромите е обратното на фашизъм, смята министър Н. Димов

.
Нено Димов Източник: БГНЕС
Концепцията на Красимир Каракачанов за ромите е точно обратното на фашизъм. Това коментира министърът на околната среда и водите Нено Димов във връзка с концепцията на Красимир Каракачанов за циганската интеграция.
 

„В продължение на десетилетия има определен тип интеграция, която се налага от либерален подход, който се проваля както в България, така и в Европа“, каза още министър Нено Димов пред bTV

 

По думите му интеграцията не означава да оформяш гета и те да лежат на гърба на работещите.

 

„Тази концепция е точно обратното на фашизъм, от гледна точка на това, че такъв тип концепция прави хората полезни за обществото. Когато имате образование, възможност за кариерно развитие, жилище, в което да живеете нормално, то да е законно, съответно да можете да си покриете сметки, вие сте интегрирани“, заяви още министърът.

 

Според него този проблем може да се реши през образование, труд и вкарване в нормалните рамки.

 

Той коментира и споревете около Смокиня: Имаме законовата възможност да накараме разрушителя на дюната на "Смокиня" да я възстанови, което би било прецедент за България. Той обясни, че в момента районната инспекция е спряла административното наказание, защото прокуратурата се самосезира и води наказателно разследване.

 

Докато това наказателно разследване не свърши, ние трябва да изчакаме като институция, защото ако то свърши с осъдителна присъда на финал, при всички положения това е по-тежкото, заяви той. Димов подчерта, че ако няма наказателна мярка, ще бъде наложена административна такава.

 

Независимо как завърши, имаме законова възможност да накараме този, който е възстановил дюната да я възстанови. Между другото казвам това, давайки си сметка, че до момента не е използвана тази възможност в закона, допълни още той.

Димов подчерта, че има такива случаи в Европа, но би било прецедент за България.

 

Факт е, че нещо, което се е формирало десетилетия, може би столетия, а може би хилядолетия, не се възстановява за 10 дена, 100 дена или 1000. Така или иначе то няма да бъде абсолютно автентично. Трябва да се даде пример, че когато рушиш нещо, което нямаш право, трябва да го възстановиш, допълни още министърът.




 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5127 |09.02.2019 Ромски комисар: Концепцията на Каракачанов ”ще запали огъня” в държавата . 15| 12477 |08.02.2019 Каракачанов: Ако с Виктор Николаев си вземем по едно 12-годишно момиченце и то роди от нас, ще влезем в затвора . 10| 4454 |07.02.2019 ДПС определи концепцията на Каракачанов като хитлеристка . 9| 4443 |07.02.2019 Експерт: Концепцията на Каракачанов за ромите е скандал и погазване на Конституцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads