Реклама / Ads
9| 4320 |24.10.2019 НОВИНИ

Корнелия Нинова за избора на Гешев: Състезание с един човек, не е състезание

.
Състезание с един човек, не е състезание. Законът не позволява на опозицията да предлага главен прокурор. Законът ни забранява. Единственият, който можеше да направи този избор състезателен бе Бойко Борисов. ГЕРБ и МС можеха да предложат надпартиен човек. Те не го направиха. Решението на тази ситуация е промени в закона за съдебната власт, така че да има контрол на актовете на главния прокурор.
 

Имало е моменти, в които съм съжалявала, че съм в политиката. Това е било няколко пъти в трудни моменти. Мисля, че от мен можеше да стане добър прокурор. Имам съдебно решение, в което пише, че не съм била в СДС. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по НТВ.

 

Имам приятели. Най-верни са съученици и състуденти от младостта. Разбивали са ми апартамента, крали са ми вещи. Взеха бижута, на сина ми електронна игра. Имаше проверка, но не се установи извършителя.  Колата също ни разбиха.  Ездата ми е хоби. От малка яздя. Това ми е страст от дете. Подариха ми кон колегите. Сега си имам кон, гледа се в конюшня, близо до София. Казва се Дракис. За 50-та годишнина ми го подариха колегите. Цветя гледам вкъщи.

 

Възхищавам се, че кмета на Гоце Делчев - разви болницата. В община Тунджа и Правец кметовете са добри примери.  Тези, които ги споменах, хората ги избират по пет, по три мандата. Това е критерий-дали ги избират хората.

 

Нямам съмнения за избора да подкрепим Мая. Зад нея застават и други партии със собствени листи. Подписахме споразумение, в което пише какво ще се прави в бъдеще. Знае се за какво нашите общински съветници ще я подкрепят и за какво не. Има ясно разписани политики.

 

Решенията се взимат от общинския съвет. Мая си е сложила подписа под техните политики. Знае се какво ще се прави. Това, което виждаме от социологическите проучвания-левицата е мобилизирана максимално.  Има теми, които могат да обединяват различни хора-темата на корупцията, детските градини  и т. н.

 

Доказахме се като силна опозиция. Това е въпрос на оценка на хората. За три години имаме три избора. На президентските БСП подкрепи. Бяха парламентарните избори-само ние увеличихме резултатите си-от 38 на 80.  Има тенденция, че БСП върви нагоре. Опонентите ни са надолу. Трябва да гледаме тенденциите.  Трябва да разширим подкрепата си. Мая не е единствен кандидат, подкрепен от нас.

 

Зная, че лидерът събира вниманието. Нашите кандидати, за разлика от другите партии, се издигат от структурите. Това е демокрация в действие. Не само да говорим, че им даваме права, а накрая отгоре да решаваме. БСП е различна партия-решенията се взимат от колективен орган.

 

Няма да подам оставка. Догодина през май предстои избор на председател. Дали мен, дали друг. Няма повече да се разбива партията по този начин.

 

Виждам няколко теми, които се отнасят от най-малкия до най-големия. Първият е екологията. Масово в общините се пие замърсена вода. Почти няма община, където депата за битовите отпадъци да не са препълнени. Общините си карат отпадъците от една в друга. Храната-екологията става огромен проблем.

Виждам в кампанията нещо много важно-енергия, оживление. Опонентите ни залагат на друго-на  техники и на  купуване. Статуквото е пропукано.  Ужасяващ за сраната проблем-демографията. Кметът от БСП ще осигури безплатни детски градини и ясли. В Тунджа е така. Проблем е и здравеопазването.  Пари има за всичко. Важното е да се спрат кражбите.  Води се много мръсна и компроматна война от страна на нашия опонент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4328 |23.10.2019 Нов протест срещу избора на Иван Гешев . 1| 4301 |23.10.2019 Теодор Славев: Президентът трябва да спре избора на Иван Гешев . 10| 4808 |21.10.2019 Плевнелиев призова Румен Радев да върне избора на Иван Гешев за главен прокурор . 10| 4850 |20.10.2019 Корнелия Нинова: Изказването на Тома Белев за евреите е цинично и неприемливо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads