Реклама / Ads
5| 5682 |01.08.2017 НОВИНИ

Нинова: Борисов си нанася голямо поражение с изказването си за изборите

.
Корнелия Нинова
Борисов не може да преживее загубата на президентските избори. С изречението си, че е искал да загуби президентските избори, си нанася голямо поражение. Това заяви в предаването „Здравей, България” лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 

Какво казва на структурите си и на Цветанов с изказването си, че провалът на ГЕРБ на президентските избори е умишлен? Казва: "Аз ви употребих". Когато един лидер каже такова нещо на партията си, спира да е лидер. Какво казваш на хората, които гласуват за ГЕРБ – употребихме ви гласа. На народа си какво казваш – загубих умишлено избори, за да хвърля страната в предсрочни избори, в политическа криза през зимата, за да си погъделичкам егото си.

 

Какво казва на Цачева? Този човек издигна Цачева с унижение. Какво казва сега на съдии и прокурори? Местя един човек където си искам.

 

С изказването на Борисов, че демокрацията изисква разделение на властите и с изречението: "Остави ги тук в НС да се карат" се руши демокрацията. Той казва, че премиер и президент стоят над парламента.

 

Ненова обясни защо БСП преди изборите е симпатизирала на Обединените патриоти, а след тях – не: "Как може БСП да харесва Патриотите преди изборите, а сега не. Преди изборите в програмите на ОП и БСП има преизчисляване на пенсиите, има полицаи във всяко село.  Дойдоха изборите, Патриотите се отказаха от всичко това. Прегърнаха министерските постове и забравиха за програмата си. Няма как да не ги критикуваме".

 

Управляващите предлагат БОРКОР, Комисията за отнемане на незаконно имущество да влязат в антикорупционния орган. Те обединяват звена, които не са си свършили работата. Същите хора, които управляват тези звена, остават. Новият орган ще се ръководи от министър-председателя. Кражбите се концентрират в изпълнителната власт, а тя ще контролира антикорупционния орган.  Затова БСП предлага да се ръководи от президента. Такова звено начело с президента веднага би публикувало политиците, взели пари от КТБ. Има голяма съпротива за нашето предложение за президента. Казват, че е противозаконно. Нали се сещате, че няма да предлагаме такова нещо, ако не сме го проверили?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4888 |01.08.2017 Борисов и Заев подписват договора за приятелство . 1| 5794 |31.07.2017 Борисов и делегация отиват в Македония . 2| 5216 |31.07.2017 Само 5% от фирмите по времето на „Борисов“ 1 са оцелели . 2| 5272 |31.07.2017 Американски конгресмени обикалят Европа, видяха се с Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads