Реклама / Ads
12| 7258 |09.03.2017 НОВИНИ

Борисов: Ще й напомня на Нинова, че съм страхлив

.
Бойко Борисов
Ще и напомня на Нинова, че съм страхлив. Ще инапомня на Нинова, щом е такава смелчага. Не беша такава, когато я свалиха от министър. Аз знам защо. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него трябва да мислим какво ще говорим на 27 март.
 
Аз врагове нямам в политиката. Имам опоненти. Битката не е между мен и Корнелия Нинова, а между ГЕРБ и БСП. Не разбирам защо тя се опитва да я превърне в междуличностна вражда. За ездата, така са преценили нейните пиари, така са направили, започна разговора с Борисов пред bTV.

Голямата цел е да се намерят стабилни партньори, за да се направи стабилно правителство. Още от първия ден новият парламент ще бъде подложен на огромен натиск. 2,5 млн. души са заявили, че искат промени и гласуваха на референдума. Тяхната воля трябва да бъде изпълнена и политиците трябва да разберат това. Промените трябва да бъдат извършени, категоричен беше бившият премиер. Нинова води много агресивна кампания и обижда. Аз трудно мога да мина в ролята на другия пол, докато на нея явно и е по-лесно иронизира той.

Тя твърди, че ме е страх, но нека попита всеки, с който съм работил, дали някога съм изпитвал страх. Като бях пожарникар съм участвал в много спасителни операции и винаги съм влизал пръв в огъня. За дебата ние поставихме само едно условие - 10-15 минути да спорят екипите, а после ние с Нинова. Аз много уважавам жените, но за това не съм женен, защото не обичам да ми се поставят условията. Ние просто искахме да видим бъдещите министри на БСП, защото ако спечелят изборите, не искам да оставаме изненадани от техния избор. Приключвам с тази тема. Тя изпозлва опорна точка и повече няма да коментирам, обяви Борисов.

От БСП не спират да повтарят едни и същи лъжи. За санирането, техни шефове на фирми им казаха, че цените са ниски. Нинова е казала, че служебното правителство е на ГЕРБ, защото в него имало зам.-министри от нашето правителство. Президентът Румен Радев седем години е бил началник на ВВС по наше време. Аз питам тогава - той наш президент ли е или на БСП? На него му прави чест, че излезе и каза, че България е стабилна. Аз го поздравих тогава, защото наистина при управлението на ГЕРБ бяха постигнати много добри резултати.

Ако бях на мястото на госпожа Нинова, дали щях да сменям областни управители? Единствено щях да сменя началник-щаба /на армията/. Поздравления за новия избор! В момента има поголовна сеч. Сменят се областни управители, началници на общински дирекции на МВР. Не й отива на Нинова да ни пришива служебното правителство. Ако е наше, да отивам в Министерски съвет и да го ръководя, предложи лидерът на ГЕРБ.

Когато говориш неистини, е трудно да ти се опонира. С Тодор Живков съм се запознал, когато е паднал от власт, когато всички избягаха от него и беше опасно да се стои при него. тогава наеха моята фирма. По това време Нинова беше върл активист на СДС. Защо не отиде тя и не застана при него - при един човек, при когото никой не искаше да отиде... Ще вляза и в една моя лична драма. Майка и татко, Бог да ги прости, никога не ми казаха какво се е случило с моя дядо. Аз като станах главен секретар, отидох, намерих си досието, в него - на едно 16-годишно дете са написали отгоре: Внук на народната власт, монархо-фашист. И подчертано с червено - Никога да не се допуска до ръководната власт. И тя сега отива и говори това нещо! В човешката глупост край няма!, коментира Борисов думи на Нинова.

Борисов не прие забележката на водещия, че са се провалили вм сектор "Сигурност". В предишния мандат ние наследихме отвличания, магистрални грабежи. Но излязохме от управлението с един етикет – полицейщина, незаконни подслушвания... За всичко друго може да се обвини МВР, но дори и президентът Радев след изборите каза, че изборите са били най-честните.

Той не скри, че правителството на ГЕРБ е излязло от политиката с "един лош етикет". Румяна Бъчварова се справи с МВР, успокои нещата. Постигнахме заедно с приходните агенции и личната ангажираност на главния прокурор - успяхме да съберем милиарди от контрабандата. Направи се реформа с МВР, за да може тези, които са на улицата, да получават достатъчно средства. "Чантаджиите" ще кажат - учили сме повече, развивали сме се и сме харчили повече ресурс, за да се обучим повече. Трябва да се намери средата на нещата, за да са добре и едните, и другите", коментира Борисов ситуацията в МВР и добави: Това, че си хвърлят сега полицаите ордените и медалите, е много грозно.

По повод занулената реформа на Петър Москов той каза: Г-н Семерджиев се е разпищолил така, все едно 10 години ще е министър. Това, с което атакуваше Москов, той го прави от 3 години напред – за ваксини, за други неща... И това ще мине.
   
За разлика от много мои колеги, винаги съм отчитал мои грешки и съм се стремял да ги поправям. Ние и сега в нашата програма, където сме идентифицирали грешки - в образованието например, се стремим да ги финансираме. Нашите експерти, от които госпожа Нинова така бяга, предагат много позитивни неща... ГЕРБ е изцяло партия, създадена от народа. Думата "власт" е мръсна за нас, категоричен бе бившият премиер.

След изборите има два големи проблема - как ще се състави стабилно правителство и кога ще са изборите, по правилата на Референдума, каза днес по Би Ти Ви лидерът на ГЕРБ. Той обяви, че още с първия ден на създаване на парламента, той ще бъде подложен на огромен натиск, заради референдума. Това е втори проблем, колко дългосрочно трябва да е следващото правителство, за да се проведат изборите по начина, по който два милиона и половина са поискали, посочи той.

Според Борисов, след предсрочните избори, като се стигне до формиране на правителство, ГЕРБ е в по-привилигирована позиция, защото са работили и с патриотите, и с реформаторите, и имат възможност за повече маневри.

Реформаторите и патриотите искаха на всяка цена да останат  в управлението! Но ние казахме след президентските избори - народът да каже с кого иска да се управлява. Моралът е най-важното, коментира той защо правителството му у подало оставка.

Цецка Цачева е лично моя грешка. Защото аз разглеждах президентските  избори - че там трябва да отиде подготвен човек. Както казва Камен Донев - и това не е обезателно лошо. Моята грешка е, че не отидох на нито една предизборна среща. Оставих г-ж Цачева и Цветанов сами да обикалят, призна Борисов.

Страх ме е, че с едно ново управление България може да включи на задна скорост. Досега България винаги е била на първа скорост. винаги са ни хвалили и са казвали, че сме отличници. Естествено, че не трябва да има няколко скорости. България винаги трябва да е там и да е на първа скорост. Румяна Бъчварова няма да става еврокомисар. Народът ще реши дали ще има трети кабинет на ГЕРБ. Лидерът на спечелилата партия трябва да бъде премиер, за да бъде правителството стабилно и да няма задкулисие. Ние сме единствените, които не са правили коалиция с ДПС. Няма да направим и сега, докато колегите от БСП увъртат. Агитацията на турския министър за ДОСТ е недопустима. Смятам, че ГЕРБ ще спечели изборите. Уважавам Корнелия Нинова, защото успя да се пребори с червените мобифони, но дотам, отговори на няколко блиц въпроса лидерът на ГЕРБ.









Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7592 |02.03.2017 Борисов: Питайте ДПС и БСП жив ли е моделът # Кой . 0| 3675 |23.02.2017 Пролетта напомня, че приближава . 3| 4613 |22.02.2017 Борисов: БСП се готви да купи изборите . 10| 4148 |21.02.2017 Борисов: Дали съм врабче, дали съм гълъб, няма да влизам в тона на Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads