Реклама / Ads
16| 5287 |01.11.2019 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Полицията на Борисов предизборно „профилактира” активисти на БСП

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
В навечерието на деня за размисъл Корнелия Нинова извади острата калъчка срещу предизборните машинации на ГЕРБ. От екрана на бТВ лидерката на столетницата отправи тежки и подплатени с доста числа факти за гербаджийски далавери, за купен ромски вот и за „меко” използване на МВР срещу политическите опоненти на управляващите. Крайният ефект е обратен на замисления, категорична бе Корнелия Нинова.
 

В Благоевград например са били привиквани „за справка” в МВР кандидати за общински съветници и други активисти на БСП, като им е бил оказван психологически натиск и са им отправяне завоалирани заплахи, че уж нарушават закона с предизборната си агитация.

 

Противоположно на приказките на Б. Борисов, че уж братя Галеви „купували гласове за Мая Манолова”, Нинова посочи примери за фантастични разлики в пуснатите бюлетини в ромски квартали за двете съперничещи си партии. „Как така в Силистра в една от ромските секции са подадени 135 гласа за ГЕРБ и само 5 за БСП? В Поибрене – 353 за ГЕРБ срещу 28 за БСП? В Монтана - 476 за ГЕРБ и 20 за БСП? Във Ветрен - 418 за ГЕРБ и 15 за БСП? В Лом - 228 за ГЕРБ и 14 за БСП? В Петрич – 205 за ГЕРБ и 9 за БСП?”, риторично попита Нинова.

 

„Ромите толкова силно ли обичат Б. Борисов и ГЕРБ? С какво управляващите са заслужили обичта и признателността им? С увеличени помощи? Със социални грижи?”, продължи да качва тона червената лидерка.

 

И тези избори ще минат и ще заминат. Остава обаче унижението. Унизително е за българите и за България да чуеш как възрастен, одърпан и беден човек признава пред камери и микрофони: „Продадох гласа си за 20 лева. Защото съм гладен...”, припомни К. Нинова.

 

Невалидните бюлетини са 660 116! От 3 милиона. Какво говори това? Че с умишленото премахване на машинното гласуване изпълнителната власт си осигури юридически и технически възможности да купува, да подправя и да изкривява вота на българския избирател, заяви Нинова. При машинно гласуване 660 000 български избиратели щяха да подадат истински вот, който безпристрастно щеше да бъде отчетен.

 

Друга болка: ниската активност, която делегитимира вота. „Кой ни избира?”, опита се да бъде самокритична Нинова. Гласуват около една трета от имащите право, а от тях двайсетина процента подкрепят една или друга партия. С какво самочувствие може да упражнява властта политик, избран с такова „доверие”, попита повече себе си, отколкото зрителите др. Нинова.

 

Политическата рамка, зададена от ЦК на червената партия пред местните структури, прилича на сталинска заповед към Червената армия през 1941 г.: „Всички срещу ГЕРБ! За промяна! В името на победата да се съюзим дори с десните!”.

 

Корпоративният вот остава сред най-сериозните заплахи за честността на изборите, смята Нинова. Например, в Перник бизнесменът Христо Ковачки е изказал публична подкрепа за действащата кметица от ГЕРБ, за да може все така да гори битови отпадъци от цяла Европа, а ние да ги дишаме и в София, и в Перник, категорична бе К. Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3967 |30.10.2019 Корнелия Нинова: Как ще живеем утре зависи от това, какво правим днес. Излезте и гласувайте за себе си и за промяната . 6| 3824 |29.10.2019 Корнелия Нинова: Да се обединим за промяната. Тя започна в неделя . 0| 3658 |27.10.2019 Корнелия Нинова: Гласувах за промяна . 9| 4320 |24.10.2019 Корнелия Нинова за избора на Гешев: Състезание с един човек, не е състезание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads