Реклама / Ads
10| 3521 |09.02.2023 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Преди избори винаги се внушава, че БСП и ГЕРБ се събират

.
Корнелия Нинова
”Преди избори се внушава, че БСП и ГЕРБ се събират. Тези факти са продиктувани от последователни принципни позиции на БСП. Много пъти сме го говорили например за хартиената бюлетина. С други партии гласувахме против износа на оръжие, F16 - друга наша принципна позиция. В този парламент нямаше трайно мнозинство. Всички решения се взимаха с плаващи мнозинства, с няколко изключения.
 

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Тя коментира и предстоящия Конгрес на партията: "Първото и най-важно нещо е да обсъдим постановки за нова лява програма. Програмата на партията е от 2008 г., от когато насам обществените отношения, лявото, светът много се промениха. Искаме да направим нещо модерно, ново, ляво. Като партия, която се грижи за работещите хора. Толкова се промениха отношенията работодател - работници. Примерно, българин работи от България физически за фирма, регистрирана Канада, а местожителството му е във Франция, където си плаща данъците. Трябва да се уредят тези неща - как се защитават правата на тези хора и т.н. Или високите технологии и изкуствения интелект, които изместват самите хора. Какво правим с тези хора - ще има ли базов доход, как държавата ще им гарантира такъв. Една програма, която отговаря на съвременните модерни леви идеи. Екологията, чиста храна, опазване на природата. Да запишем всичко това в програмата. Ние сме партия с идеология и това е важно. Второто е промени в устава, как ще се избира председател. Съществува в дневния ред и разговор за местните избори. Ще говорим и за парламентарните. Трябва да видим с оглед на прогнозите какви партии ще влязат в парламента, какъв вид правителство е възможно, с кого. Но нека го оставим за Конгреса", каза тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2992 |07.02.2023 Да изхраним Европа по време на криза – предизвикателства и възможности на стратегията „От фермата до трапезата“ . 2| 3304 |05.02.2023 Първан Симеонов: Предизборно ще има надприказване на тема ”Кой е виновен?” . 2| 3259 |05.02.2023 Големи снеговалежи предизвикаха смъртни случаи в Европа . 2| 3201 |04.02.2023 Надежда Йорданова: Най-високият приоритет е съдебната реформа в предизборната кампания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads