Реклама / Ads
0| 4189 |13.07.2015 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Проблемите на държавата ни не са етнически, а социални и икономически

.
Корнелия Нинова сред симпатизантки
"Проблемите не са етнически, а социални и икономически". Това заяви на пресконференция в Кърджали зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова.
 

Тя обяви, че левицата започва кампания за увеличаване на замразените от сегашното правителство 14 социални плащания в процедурите при изготвянето на бюджета за 2016г. Предвид големия демографски проблем, Нинова бе категорична, че плащанията за отглеждане на деца трябва да се обвържат с ръста на минималната работна заплата. Тя припомни и внесения от левицата закон, с който се предвижда данъкът върху детски храни и памперси да бъде намален на 5%. "Това ще струва 56 млн.лв на бюджета, предвид това, че правителството се хвали с почти милиард излишък, няма да се ощети бюджета", аргументира се депутатът.

 

 Корнелия Нинова днес е на посещение в Кърджали, където проведе приемна за жителите на общината. Основните проблемите, които поставиха гражданите бяха замразените социални плащания, високата безработица, увеличената възраст за пенсиониране. Група жени с местен малък бизнес дойдоха, за да изкажат удовлетворението си от приетия закон на левицата, с който се защитават българските производители. Като основни ползи от закона Нинова посочи 30-дневният срок, в който големите вериги са задължени да платят, както и премахването на такси, срещу които не се предлагат услуги. В тази връзка Корнелия Нинова каза, че очаква промените да имат положителен ефект и за потребителите, като се намалят цените на стоките. Тя добави, че на днешната приемна са я призовали да се разшири кръгът на закона и спрямо други големи монополисти.

 

4 месеца законът за тютюна седи на трупчета

Корнелия Нинова упрекна управляващите, че новият закон за тютюна седи 4 ти месец на трупчета в НС. " Искаме да се върне регистрационния режим, за да има яснота колко души какво произвеждат, както и регистрация на фирмите, които изкупуват тютюн", заяви Нинова.  Очевидно изкупвачите мачкат производителите и намаляват цената, затова се предлагат независими експерти, които да решават споровете. Депутатът бе категорична, че за да се гарантира качеството на реколтата, трябва семената да се гарантират от държавата.

 

              В 17:30 ч. ще започне срещата на Нинова ще с членове и симпатизанти на БСП в общинския съвет на партията. Дотогава депутатът ще се срещне с жители на околните села.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8312 |12.07.2015 Нинова: Веригите правят оборот 8 млрд., а декларират загуба . 0| 4611 |10.07.2015 Нинова: Четири години водихме битка, за да защитим хляба на 600 000 души . 0| 4873 |28.06.2015 Корнелия Нинова: Разправии съсипват БСП, правят я слаба . 0| 5697 |26.06.2015 Нинова: Законът за бедствията е гавра, извор на корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads