Реклама / Ads
1| 4134 |27.01.2020 НОВИНИ

Коронавирусът в Китай уби 80 души досега /обобщение/

.
Броят на жертвите на коронавируса в Китай достигна 80 души, след като 24 души починаха в провинция Хубей, епицентъра на заразата, съобщи Франс прес, като се позовава на местните власти.
 

По-рано вчера се съобщаваше за 57 починали от пневмонията, предизвикана от новия коронавирус. В цялата страна са регистрирани 769 нови случая на заболяването, с което потвърдените в цялата страна случаи достигна 2744, по данни на централното правителство, отбелязва БТА.

 

"До момента потвърдените случаи на заразени с коронавируса в Китай са 2744, починали са 80. Има разработен тест, който доказва вируса. Заразата се предава по капков път. Към момента нямаме не само засегнати от вируса българи, но и европейски граждани на територията на Китай". Това заяви временно управляващият посолството на България в Пекин Владислав Спасов в ефира на БТВ.

 

„Българите в Ухан са добре. Засега само този град е блокиран. Животът е замрял, градът прилича на призрачно място“, допълни той. „Китайските власти предприемат всичко необходимо, за да ограничат заразата. Разпространява се информация какви мерки да се предприемат от всеки, за да не се разболее. Всичко се случва много организирано и дисциплинирано“, подчерта посланикът ни.

 

Всички масови събития бяха отменени. Ваканцията по случай китайската нова година бе удължена до 2 февруари, разкри той. „В няколко метростанции, властите мерят температурата на хората, без значение дали искат или не. Този път Китай реагира много адекватно“, увери Владислав Спасов.

 

„Имам роднини  приятели, които не са от града на Хубей, но те също са под карантина. Животът е спрял там. Той е като Великден в София, публичните обекти не работят. Всеки си седи вкъщи и ходи до супермаркета“. Това е заради ограниченията. Това каза  по БТВ Цън Цон от посолството на Китай.

 

 Всеки гледа да няма контакти дори с членове на семейството. В Китай хората ходят с маски и заради мръсния въздух. Целогодишно ходят така. Всеки купува това, което е в аптеките. В момента има недостиг и на маски. Заводите прекратяват договорите за производство на маски за чужбина, за да задоволяват вътрешния пазар. Хората са смирени и мислят различно, когато започва да няма лекарства, вода и храна.

 

Мои приятели от Китай, всички остават в България, не се прибират в Китай. За 10 дни трябва да построят болница. Тя си изглежда луксозна болница, специализирана. Тя е мобилна, защото може да се местят  различните департаменти. Всичко в централизираната власт се решава бързо. Там се взима решение, не се гласува и мисли. Ако беше така, болестта да се беше разпространила много бързо.

 

Всичко е станало заради консумация на екзотични животни. Оттам се тръгва. Има бактерии. Виждал съм на видео. Една жена китайка яла сготвен прилеп. Тя след това изтри видеото и се извини. Факторите за появата на болестта винаги са няколко. Годината на металния плъх за вас нищо няма да се промени. Аз такива неща не чета и не ги коментирам. Тези, които са родени, се разбират с дракони и маймуни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5020 |26.01.2020 Доц. Райничка Михайлова: Има нулев риск коронавирусът да стиге до България . 10| 8471 |25.01.2020 Коронавирусът покосява хора на улицата (видео 18+) . 0| 4083 |25.01.2020 Китай отмени тържествата за лунната Нова година заради коронавируса . 1| 4069 |25.01.2020 В Китай честват настъпването на годината на металния плъх

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads