Реклама / Ads
9| 3733 |11.03.2023 НОВИНИ

Кошлуков се извини за конспираторите в БНТ, но законът не му давал избор

.
Генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков се извини на журналистите от обществената телевизия и зрителите заради нивото на предизборния дебат. Той оправда присъствието на конспиратори и политици с крайни мнения в ефира на БНТ със задължаващите клаузи в Закона за радиото и телевизията.
 

“Може би трябва отново да припомним, че според последните промени в Изборния кодекс, в БНТ сме длъжни да предоставим еднакво време на всички партии. Това е член 189-ти, алинея трета в закона. А редът на участията се определя с жребий от ЦИК. Така че работим с материали на клиента този месец. Каквито участници ни пратят централите, такива трябва да показваме. Или както обича да казва Остап Ибрахимович в подобни ситуации, тук определено не е Рио де Жанейро. Благодаря на колегите за търпението им, искрено се надявам, че в следващото народно събрание ще ни чуят вече и ще променят тази недомислена поправка. Предизборната кампания в медиите не бива да уврежда психичното здраве на нацията. Извинявам се на засегнатите ни зрители, на Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева специално”, написа в профила си във Facebook Кошлуков. 

 

Повод за критиките към управата на БНТ станаха два скандала, случили се непосредствено един след друг. 

 

Единият стана по време на предаването “Референдум” с воща Добрина Чешмеджиева. Припомняме, че в ефир се скараха Боян Расате от “Българския национален съюз – НД“ и Симеон Славчев от МИР. Темата беше Русия, а в ябълката на раздора се превърна Паметника на съветската армия и споровете около решението за неговото преместване. Расате нарече Славчев “чехъл” и дори заговори за “обесване” на “продажниците”. Според него Славчев е “мижитурка”. 

 

Дни по-късно пък в ефира на “Панорама” с водещ Бойко Василев отново се появи Расате, който този път насочи гнева си към Румен Петков от “Левицата” и отправи заплахи към него “да го шамароса”. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3264 |07.03.2023 Кошлуков заплита възела на СЕМ, няма да подава оставка . 3| 3097 |27.02.2023 Ердоган се извини на пострадалите от земетресенията в Турция . 6| 6550 |24.02.2023 Кошлуков блокира делото за смяната му в БНТ . 12| 6536 |18.02.2023 Асен Василев се извини на учителите за чорапогащниците с дупки, казал го заради политиците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads