Реклама / Ads
43| 4703 |11.01.2022 НОВИНИ

Костадинов: Ако РЗИ ме карантинира, ще спазя правилата, но защо?

.
Днес сутринта си правих тест, който е отрицателен. Ще си направя тест и в лаборатория. Ако РЗИ наложи карантина, аз няма да имам друг избор. Такива са правилата и законите в крайна сметка, въпреки че са глупави. На базата на кой точно закон карантинираме здрави хора?
 

Това заяви пред Нова телевизия лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. 

 

Той посочи, че намерението за протест срещу "зелените сертификати" остава, въпреки че лидерът е бил в контакт с болен от COVID-19.

 

Припомняме, че след вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност стана ясно, че председателят на Народното събрание Никола Минчев е болен от COVID-19, а с него на срещата бяха първите мъже в държавата и лидерите на парламентарните партии.  

 

"Не съм бил в контакт - Минчев беше с маска и беше в другия край на залата. Един от нашите депутати даде положителна проба в края на годината. Това значи ли, че трябва цялото Народно събрание да бъде карантинирано? Нали утре трябва да стане такова нещо…", посочи още Костадинов. 

 

"Заявявали сме, че ваксинацията трябва да е доброволен процес и не трябва да води до права или задължения. Никога не бих се ваксинирал, не виждам причина да го направя. Но не виждам причина да спра тези, които искат. Да, ваксините са експериментални течности. Не съм водач на секта, не съм религиозен лидер и гуру. Цитирам доклади и мнения на специалисти. Всеки един достатъчно разумен човек може да си вземе информиран избор сам за себе си. Разумните хора трябва да са с критично мислене", смята още Костадинов. 

 

Той определи като “кражба на лични данни” разследването, което показа, че голяма част от депутатите на “Възраждане” са ваксинирани или разполагат със “зелен сертификат”. 

 

“Това е личен избор. Защо искате да ме превърнете във фашист? Аз трябва да спирам хората да се ваксинират ли? Това е вредно разделение. Както аз не искам някой да ме принуждава да се ваксинира, аз не бих направил обратното”, посочи още Костадинов. 

 


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 13195 |22.12.2021 Костадинов: Снощи е решено младежката комисия да бъде представена на ”Възраждане” за ръководене . 17| 3063 |13.12.2021 Костадинов: Новият кабинет продължава политиките на ГЕРБ. Няма да го подкрепим . 16| 4427 |05.12.2021 К. Костадинов: Поисках отказ от депутатския си имунитет, за да се защитя в съда . 21| 19173 |03.12.2021 Костадинов: Имаме проект за бързо и лесно освобождаване на Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads