Реклама / Ads
1| 3827 |16.08.2018 НОВИНИ

Костадинов за австриеца-хулиган: БГ-правосъдието реагира унизително за българите

.
Костадин Костадинов
Лидерът на партия ”Възраждане” Костадин Костадинов е на мнение, че не е нормално българското правосъдие да реагира по начин, унизителен именно за българите. Така той коментира случаят с 33-годишен турист от Австрия, който бе арестуван за 24 часа, след като се развилнял и нокаутирал камериерка в хотел в курорта ”Златни пясъци”.
 

Мъжът вдигнал скандал в коридора на хотела, крещял по персонала, бил агресивен и в крайна сметка ударил юмрук зад врата на една от камериерките и я съборил на земята. В крайна сметка побойникът се е разминал само с глоба от 300 лв.

"Агресия има навсякъде, не само по българските курорти. Но тук тя остава ненаказана. Когато българин ритна в берлинското метро жена по стълбите, той получи двугодишна условна присъда и 4500 евро глоба. Тук, ако ритнеш или удариш някого, глобата е 300 лв. Това е смешно", категоричен е Костадинов.

 

По думите му трябва да има доста по-сериозни мерки срещу агресията по Черноморието, за да не зачестят подобни случаи.


Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма е на мнение, че осъждането на такъв тип прояви и символичната глоба от 300 лв. е меко казано подигравателно.

 

"Трябва да се грижим повече за сигурността по хотелите. Агресията не трябва да се третира като леко нарушение. Туристите трябва да се съобразяват с културните различия и законите в държавата", отбеляза експертът пред Bulgaria ON AIR.

Бранимир Миланов, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация заяви пред bTV, че нападналият камериерка трябва да реди половин година павета по бул. "Цар Борис III" за наказание. Той се обяви за по-строги наказания за подобни прояви, за да се знае, че у нас има ред.

 

"В развитите демокрации, към които се стремим, за подобно престъпление ще го осъдят на месеци общественополезен труд. Трябва да се промени законодателството. Наказанието не касае последствията, а самото деяние. Обидна е такава ниска глоба", категоричен беше Миланов.

 

Според него  в курорти като "Слънчев бряг" проблеми създават под 1% от посетителите.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4999 |29.06.2018 ВОЛЯ: Каракачанов постави скандалния Динев до Гяуров и Стефка Костадинова . 12| 7084 |26.03.2018 Костадинов: Нашата власт и Борисов се държат като вилает на Ердоган . 2| 6217 |13.03.2018 Костадин Костадинов: Държавата става частна . 24| 9987 |18.01.2018 К. Костадинов: България е марионетна държава, правителството е вредно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads