Реклама / Ads
25| 6342 |20.12.2010 НОВИНИ

К. Костадинов: Да си бяхте прибрали тихомълком посланиците!

.
К. Костадинов
Този закон беше вреден; трябва един критерий, настоя той. Някой ако мисли, че като съсипе кариерата на някои хора, ще си измие съвестта, значи се лъже, каза Ив. Калфин.
 

Ние бяхме вносители на закона за разкриване на агентите, ДПС има ясна позиция по въпроса, но интересното е, че БСП тогава имаше консенсус, обяви по ТВ 7 Камен Костадинов от ДПС. Затова сега той се учудвал на реакциите на Ив. Калфин за това, че законът не трябвало да бъде приет. Скандално е, че за тези 4 години не само, че тези хора сред посланиците не са били изтеглени, но са пращани и други такива, добави Костадинов.

Можеха те да се приберат в България, да се пенсионират тихо и кротко и въпросът да приключи със засекретяване на отделни случаи, каза депутатът. Видно е кой ги е назначил през последните 4 години като се погледне кой е издал указите, добави Костадинов и предполажи, че МнВР и президентът не са си дали сметка, че законът ще бъде спазен. Сега ситуацията била скандална.

ДПС нямала официална позиция по темата, но самият Костадинов бил на мнение, че посланиците трябвало да бъдат оттеглени, а президентът да подпише указ за това и допусна, че партията му би изразила подобна на неговата позиция.

Ив. Калфин заяви по темата за реципрочните действия след оставката на Б. Димитров, че въпросът се поставял доста елементарно; не може институциите да говорят по този начин; ако в обществото има нетърпимост, трябва да има действия към всички, въпреки че част от посланиците работели по линия на сигурността на гражданите. Трябва един критерий, настоя той. Някой ако мисли, че като съсипе кариерата на някои хора, ще си измие съвестта, значи се лъже, добави Калфин. Той казал още преди 4 години, че този закон бил вреден за държавата и за българските интереси. Имало страни, които с особен интерес гледали какви хора работят на тяхната територия.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5201 |24.09.2010 К. Костадинов: Доган е взел пари, но проектите не са започнали . 14| 5861 |13.08.2010 Борисов: Прибрали 12 млн., а свършили работа за 1 лев! . 7| 4903 |05.11.2009 Камен Костадинов: Евала на Борисов за ДАНС . 9| 5067 |27.11.2008 Е. Костадинов: Всеки може да обжалва решението на комисията по досиетата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads