Реклама / Ads
8| 5986 |28.01.2011 НОВИНИ

К. Костадинов: К. Дал изпълнява чужд сценарий

.
Камен Костадинов Източник: Булфото
Изключвам управляващите от кръга на заподозрените, каза той.
 

Проверката на подписката на РЗС е извършена професионално, обяви по НТВ Камен Костадинов от ДПС по повод проверката за подписката на РЗС. Ако някой от българските граждани има оплаквания от агентите на ДАНС, които са ги посетили, комисията е готова да провери тези сигнали, каза още той.

Касим Дал демонстрира поведение, което по никакъв начин не показва желание за водене на дебат, желание за промяна в политиките; за една седмица се опита да взриви всички възможни форми на диалог, всякакви мостове, които са ги свързвали с партията. Затова решението на парламентарната група беше единодушно, обясни Костадинов. Действията на Дал били  лишени от политическа логика, затова трябвало да се търси логика извън нея, което навявало на изводите, че има някой друг зад него и г-н Дал изпълнява чужди сценарии. Костадинов обаче нямал конкретни подозрения. Първоначалните изводи, че сегашните управляващи имат изгода от подобно нещо, според мен не са така. Изключвам управляващите от кръга на заподозрените, каза той.

С Йовчев коментирахме проблема с класифицираната информация, с твърденията на бившия служител на ДАНС Росен Миленов. След вчерашното заседание на комисията станало ясно, че няма данни да се направят изводи за теч на информация от ДАНС.

Пледоариите на прокуратурата и на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика бяха на доста слабо ниво, каза депутатът и добави, че не са били представени никакви възражения относно решението на първа инстанция по същество. Бяха направени опити да се използват извадки политически речи, прословутата реч на г-н Доган в с. Кочан. Решенията на първа инстанция показаха, че българският съд е безпристрастен, не се влияе от политически внушения и натиск, защото за нас няма съмнение, че процесът, който започна в комисията в НС, беше изцяло политически. За наша радост, съдът не се държа като политически орган. Считаме, че няма основание на следваща инстанция да се държи по различен начин. Правните аргументи са изцяло в подкрепа на твърденията, че няма конфликт на интереси. Всичко останало е политика, заключи Костадинов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 5012 |13.01.2011 Е. Костадинов: Цветанов не е бил в структурите на ДС . 17| 5377 |13.01.2011 К. Костадинов: Касим Дал не може да разцепи ДПС . 25| 6326 |20.12.2010 К. Костадинов: Да си бяхте прибрали тихомълком посланиците! . 23| 8420 |16.11.2010 Филчев проговори: Цветанов изпълнява задачи от посолството на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads