Реклама / Ads
0| 4446 |17.06.2022 НОВИНИ

Костадинов нарече ”фашистка измет” протестиращите пред НС вчера

.
Предстои дебат за вота на недоверие. Ще има и гласуване. Нека не допуснем тази фашистка измет, тези платени да дойдат през парламента.
 

Това заяви от парламентарната трибуна Костадин Костадинов от “Възраждане”. Партията му вчера стана обект на народното недоволство пред Народното събрание, а в по-късните часове се стигна и до сблъсъци. 

 

Костадинов определи действията като недопустими, а снощи пред журналисти посочи, че симпатизантите на “Възраждане” никога не са си позволявали да се държат по този начин и да бъдат агресивни. Историята обаче помни друго и то не се случи много отдавна. Преди месеци пред НС се проведе протест против зелените сертификати за COVID-19, организиран именно от партия “Възраждане”. Симпатизантите налитаха на журналисти, а освен това се опитаха да нахлуят в сградата на парламента след призиви от самите депутати на Костадинов. 

 

При коментара си на вчерашните събития Костадинов бе малко по-обран като нарече протестиращите “платени от чужди посолства”. Днес лидерът на “Възраждане” е дори по-краен и ги определя като “фашистка измет”.

 

От трибуната на НС лидерът на най-малката парламентарно представена партия заговори с ирония за “спонтанността” на възникналите протести, “спонтанността” на напечатаните плакати и “спонтанното присъствие” на журналистите от всички национални медии на място. 

 

И понеже не мога да говоря за другото, защото не съм чула и видяла, а боравя с факти, ще говоря за журналистиката.

 

Знам, че сте свикнали да правите какви ли не внушения. Но господин Костадинов, не е особено изненадващо присъствието на национални медии около сградата на Народното събрание в парламентарен ден, в който се обсъжда на първо четене актуализацията на бюджета, скарал коалицията. Не е необичайно присъствието на медии на масово събитие, особено предвид, че се случва в центъра на столицата. Две от трите национални телевизии са на няколко минути с кола от сградата на НС, не е трудно да се мобилизират и други медии. Редакции на редица сайтове са в центъра на столицата.

 

А за “фашистката измет” имам само един въпрос - себе си ли визирате? Питам само.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3525 |16.06.2022 Костадинов видя платени от чужди посолства на протеста пред НС . 0| 3756 |16.06.2022 Обиди и обвинения в парламента: Тошко нарече Ананиев ”политическа цветарка” и ”политическа магистралка” . 0| 5297 |12.06.2022 Костадинов бил богоизбран, а Борисов ”верно чедо на Бога” . 0| 5306 |08.06.2022 Костадинов: Бяхме запитани дали ще се включим в управлението на мястото на ИТН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads