Реклама / Ads
5| 3590 |10.11.2022 НОВИНИ

Костадинов виждал бъдещия кабинет на плаващи пясъци

.
Костадин Костадинов
По-скоро няма да има кабинет. Дори и да има няма да е стабилен. Той ще бъде построен на плаващи пясъци. Това заяви лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов пред bTV.
 

"Възраждане" може да понесе отговорността за съставяне на кабинет. Той трябва да бъде съставен на основата на политики, които трябва да обединяват българския народ."

 

"По време на срещата с президента Радев поставихме въпроси, които за нас са важни. На първо място - свикване на референдум за запазване на българската валута. Ще съберем 500 хил. подписа и ще насрочим референдум. Няма как да ни бъде отказано, защото това ще е форма на конституционен преврат. Тогава ние ще изкараме тези 500 хил. хора на улицата", коментира Костадинов.

 

Друг приоритет за партия "Възраждане" е решението България да предостави оръжие на Украйна.   

 

"Поискахме президентът да сезира конституционния съд, но той ни отказа. Не може парламентът да кара правителството да прави нещо. Парламентът може само да контролира изпълнителната власт. Тогава се обезсмисля наличието на отделна изпълнителна власт."

 

Последната тема, която е била обсъждана на срещата, е тази със сделката за закупуването на самолетите Ф-16.

 

"Смятаме, че е нецелесъобразно. Има по-добри оферти. Най-доброто съотношение цена-качество може да ни предостави шведският изтребител Грипен. Затова помолихме президента да сезира конституционния съд, но той отказа и това."

 

Костадинов добави, че е готов да състави правителство, което се обединява около целите на "Възраждане".

 

"До момента направихме един кръг от предварителни разговори по темата за еврото. Отзоваха се само ГЕРБ и "Български възход". Те казаха, че няма да подкрепят идеята ни. Но ние можем да разговаряме с всеки, защото е важно коя политическа сила как разсъждава. Много хора не виждат какво се случва в парламента. Трябва да водим такива разговори, за да е наясно народът", допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4175 |09.11.2022 Радев отказал на ”Възраждане” всичко, което Костадинов поискал при консултациите . 10| 8409 |09.11.2022 Радев попари Костадинов заради референдума за еврото. ”Възраждане” заяви, че ще иска третия мандат . 0| 11906 |09.11.2022 Виждали ли сте това момиче? Ако да, свържете се с близките й! . 7| 6582 |04.11.2022 БНБ разобличи Костадинов: Няма доклад, че България не е готова за еврозоната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads